Connect with us
Publicitate

Social

Pensiile și salariul minim vor crește de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor fi majorate veniturile românilor

Publicat

pe

Începând de anul viitor, salariul minim pe economie va ajunge la 3.000 de lei, iar pensiile ar urma să fie majorate cu 10%. Această creștere ar urma să fie aplicată într-o singură tranșă, pentru ca românii să se descurce ceva mai ușor cu banii în plus pe care îi vor primi. Acest anunț legat de majorarea veniturilor românilor a fost de președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, la un post național de televiziune.

Publicitate

„În acest moment, construim bugetul pe anul viitor. Este pentru prima oară când nu mai facem buget pe cifre, facem pe programe, totul e prins, vrem să intrăm în OECD. România numai e în curs de dezvoltare, toate aceste lucruri se vor întâmpla de la 1 ianuarie. Avem o lege în care spune că toate pensiile se indexează cu inflația din anul precedând. E normal că din anul precedent fiindcă afli indexarea în martie. Avem această lege. Părerea mea, din punctul meu de vedere, trebuie această lege trebuie respectată, ca orice lege și vii cu 5,2% cât a fost inflația pe anul trecut”, a declarat președintele Camerei Deputaților, citat de gândul.ro.

Șeful social-democraților spune că Guvernul trebuie să respecte legea care susține majorarea pensiilor cu 40%, din care a mai rămas o restanță de 11,9%, dar dă asigurări că de la 1 ianuarie pensiile vor crește cu cel puțin 10%.

„Mai avem o lege care spunem că mărim toate pensiile la 40% trecută prin Parlament și vii cu construcția bugetului și vezi unde te încadrezi ca să încerci să închizi o lege unde mai avem o restanță de 11,9 % ca să ajungem la cei 40 % și indicele de inflație de anul precedent care e de 5,2%. Ce este convenit foarte clar în acest moment este că nu va fi o mărire mai mică de 10% Deci plecăm de la un minimum 10 %”, a mai precizat Ciolacu.

Publicitate

Totodată, el a subliniat că și salariul minim în România va fi majorat de la 1 ianuarie 2023 la 3.000 de lei brut.

„Am mai hotărât foarte clar că mărim salariul minim pe economie la 3.000 de lei de la 1 ianuarie”, a afirmat liderul PSD, citat de aceeași sursă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes