Connect with us
Publicitate

Administrație

Pe timp de pandemie angajaţii Prefecturii au primit un spor de 30% la salariu chiar dacă au „plimbat foi”. Oamenii de la Asistenţa Socială care au lucrat direct cu pacienţi Covid nu au primit niciun leu în plus

Publicat

pe

Situație scandaloasă la mai multe prefecturi din țară, unde toți angajații au fost recompensați cu un spor de 30% din salariu, pentru eforturile depuse în lupta cu pandemia.

Publicitate

O ordonanță permite acest lucru pentru unii dintre ei, în baza unei propuneri a superiorului direct. Generoși, reprezentanții guvernului în teritoriu le-au dat tuturor, asta în vreme ce angajații altor instituții, implicați direct în gestionarea crizei sanitare, nu au primit niciun leu în plus.

Serviciul Afaceri Europene. Serviciul Verificarea Legalității și contencios administrativ și Serviciul economic sunt cele trei mari departamente ale Prefecturii Brașov, relateză stirileprotv.ro.

Toți funcționarii au primit, în ultimele luni, sporul de 30%, chiar dacă verifică hârtii, plimbă dosare, calculează salarii sau monitorizează instituții publice, fară legătură cu pandemia. Șeful instituției susține altceva.

Publicitate

„Au fost implicați încă de la început în activități care au inclus un mare factor de risc, intrând în contact cu foarte multe persoane. Au trecut prin două cicluri electorale, fapt care a presupus un volum suplimentar de muncă.”, spune Cătălin Văsii prefectul județului Brașov.

În același timp, angajații de la Asistență Socială au avut contact direct cu persoane pozitive, fără ca cineva să-i premieze pentru riscurile pe care și le-au asumat. La Centrul pentru Vârstnici din Brașov, tot personalul s-a izolat la locul de muncă, atunci când mai mulți bătrâni s-au infectat.

„A trebuit să lucrăm cu ei, iar testele care se luau în fiecare săptămână, așteptam două-trei zile până veneau rezultatele. Acela era cel mai mare stres, așteptând rezultatele. N-am avut niciun beneficiu. La început așa se spunea, că o să primim acești bani, dar au fost numai niste hârtii completate și atât.”, spune o Infirmieră

„Până în acest moment nu am primit absolut niciun stimulent financiar.”, spune Laura Bârcă, șefa Centrului pentru Persoane Vârstnice Brașov:

La direcțiile de sănătate publică, unii dintre angajații care fac anchete epidemiologice, deservesc call-centerele și organizează vaccinarea n-au primit nici ei bani în plus.

Publicitate

„Efortul pe care l-au făcut este de nemăsurat în acest moment. Oamenii aceștia nu au avut weekend-uri.”,spune Andrea Neculau, director DSP Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes