Connect with us
Publicitate

Social

Pe olx era „mamă serioasă cu trei copii din Brașov”, în realitate era un escroc. Cum a decurs o tentativă de furt pe cea mai populară platformă de anunțuri din România

Publicat

pe

Escrocheriile în urma anunțurilor postate pe olx au revenit în forță în ultima perioadă. ObservatorulBV.ro a prezentat o discuția purtată recent de un vânzător olx cu un „țepar”, care se dă drept o localnică din comuna brașoveană Dopca.

Publicitate

”Am publicat pe olx un anunț de vânzare a unei perii rotative, iar la scurt timp am fost abordată pe whatsapp de o persoană al cărei profil părea de încredere: o mamă cu trei fete dintr-o comună din Brașov. După ce s-a interesat de starea produsului, mi-a propus o metodă de plată de care citisem că este o escrocherie, așa că l-am refuzat și apoi l-am blocat pe individul respectiv” a declarat pentru sursa citată autoarea anunțului de pe olx, împreună cu capturile de ecran ale telefonului folosit în timpul discuției cu escrocul.

Reacția olx: ”Nu este niciun motiv pentru care cineva v-ar întreba câţi bani aveţi pe card”

Pentru a bloca astfel de fraude, reprezentanții OLX anunță că pe site există și un instrument prin care clienții pot verifica dacă linkul pe care îl primesc este real sau au de-a face cu o tentativă de fraudă.

Publicitate

”Fraudatorii şi-au rafinat metoda semnificativ. Dacă acum câteva luni vorbeau agramat şi inconsecvent acum discuţiile sunt cât se poate de fluide şi naturale. Însemnele brandului nostru sunt copiate, sunt foarte reuşite din punct de vedere vizual” a declarat Aida Ionescu, Şef de operaţiuni OLX pentru Știrile Pro TV.

Potrivit sursei citate, OLX a înregistrat până acum peste 8.000 de sesizări, a închis peste 3700 de site-uri clonă şi colaborează cu poliţia în 130 de anchete, în care clienţii au rămas fără sume importante.

WhatsApp_Image_2021-06-23_at_09.02.02_95385.jpeg

WhatsApp_Image_2021-06-23_at_09.02.02_1_92fbb.jpeg

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes