Connect with us
Publicitate

Social

Pe DN 1, Braşov – Ploieşti, va fi construită o turbogirație într-o intersecţie foarte periculoasă de la Câmpina

Publicat

pe

Compania de Drumuri va construi o turbogirație pe DN 1 Valea Prahovei, lângă Câmpina la intersecția cu Drumul Județean 101 R, ruta care asigură accesul la Câmpina, Castelul Iuliei Hașdeu și localitatea Cornu. Este o intersecție foarte periculoasă pentru că, la ieșirea din Drumul Județean șoferii care merg spre Ploiești sau București trebuie să ,,taie” benzile de pe sensul de urcare și să se încadreze pe banda 2 a sensului Brașov-București, de unde și accidentele grave. În plus, se estimează creșterea traficului pe breteaua Drumului Județean dacă Ministerul Dezvoltării va reuși să modernizeze alternativa pe Valea Doftanei.

Publicitate

Pentru amenajarea unui sens giratoriu care va funcționa ca o turbo girație și reducerea riscului de accidente, CNAIR a lansat o licitație pentru execuție, valoarea lucrărilor fiind de 2,5 milioane lei, bani de la buget și o durată de 3 luni. Turbogirația va funcționa ca un sens giratoriu clasic pe direcția spre Sinaia și va avea bandă dedicată pentru sensul de coborâre, deci va reprezenta o zonă de reducere a vitezei, dar nu și de „gâtuire”, transmite economedia.ro.

Potrivit Memoriului Tehnic disponibil în SEAP, diametrul exterior al Girației va fi de 23,5 metri și o lățime a carosabilului pe cale inelară de 2X5,5 metri și 1X7 metri. Intersecția va fi iluminată atât cu panouri solare cât și cu energie de la rețeaua publică.  Unul dintre cele mai importante aspecte ale viitorului șantier este obținerea avizelor de la Poliția Rutieră în funcție de ce restricții vor fi impuse pentru amenajarea turbogirației. Ofertele pot fi depuse până 15 iulie. În lipsa Autostrăzii Ploiești-Brașov ( deocamdată în faza de proiectare, dar cu întârziere) CNAIR poate face doar investiții pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei, precum pasaje pietonale sau pasaje rutiere.

O altă intersecție foarte periculoasă pe DN 1 București -Brașov este la Snagov, unde va fi construit un pasaj cu fonduri europene. Deocamdată, intersecția de la Snagov este sistematizată cu balize de plastic, după numeroase accidente grave.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes