Connect with us
Publicitate

Administrație

Pe ce drumuri județene din Brașov se vor face deszăpeziri, în această iarnă. Autoritățile au pregătit un plan de acțiune

Publicat

pe

Iarna se apropie, iar autoritățile din Brașov au început pregătirea pentru sezonul rece. În ultima ședință de consiliu județean a fost aprobat planul operativ de acțiune pe drumurile aflate în administrarea Consiliului Județean, pentru iarna 2021 – 2022. Peste 630 de kilometri de șosele sunt administrate de CJ Brașov, dar o parte dintre ele vor fi închise pe perioada iernii. Astfel, activitatea de deszăpezire se va face pe drumurile județene care însumează peste 544 de kilometri.

Publicitate

Ca să asigure condiții bune de circulație pe rețeaua rutieră a județului Brașov, autoritățile vor monta parapete pe porțiunile de drumuri expuse viscolului și înzăpezirii, vor verifica mijloacele de semnalizare rutieră specifice sezonului de iarnă, vor monta indicatoare noi acolo unde este cazul, vor inspecta situația șoselelor și vor face infrormări constante asupra stării de viabilitate a rețelei rutiere.

Principalele zone în care există pericol de înzăpezire şi unde se propune montarea parazăpezilor se găsesc pe DJ 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin, DJ 103 B Săcele – Tărlungeni – Teliu, DJ 104 B Făgăraş – Ileni – Hârseni – Sebeş, DJ 104 C Făgăraş – Recea, DJ 112 A Codlea – Vulcan şi DJ 112 D Carpinis – Prejmer. Activitatea de deszăpezire pentru iarna 2021-2022 se va realiza, ca şi până acum, pe trei zone, respectiv zona I Brașov – Zărnești – Bran, zona II Şercaia – Făgăraş – Cincu şi zona III Rupea.

„Luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că drumurile judeţene vor fi deszăpezite corespunzător în această iarnă. În zilele următoare vom încheia contractele subsecvente cu firmele care vor fi declarate câştigătoare pe fiecare zonă în parte şi vom asigura fondurile necesare pentru achiziţionarea parazăpezilor şi a stocurilor de material antiderapant. Angajaţii serviciului de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean vor fi permanent pe teren şi vor verifica modul cum se vor desfăşura intervenţiile în perioada sezonului rece, în aşa fel încât să evităm blocarea drumurilor şi izolarea unor localităţi din cauza vremii nefavorabile. Obiectivul nostru este să avem căi rutiere viabile, indiferent de condiţiile meteorologice”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes