Connect with us
Publicitate

Administrație

Patru toalete ecologice la preţ de apartament, montate în Braşov, însă nefuncţionale. 55.000 de euro a costat fiecare

Publicat

pe

Patru toalete ecologice inteligente au fost instalate, la Braşov, în zone cu trafic pietonal intens. Au costat fiecare 55.000 de euro, dar nu sunt încă funcționale. Autoritățile locale vor ca până la sfârșitul anului să funcționeze, la Brașov, opt toalete în valoare de 55.000 de mii de euro.  

Toaletele au fost montate în zona unui capăt de linie al sistemului de transport public și lângă trei parcuri din Brașov, transmite observatornews.ro.

Toaletele au sistem automat pentru acces, buton care acționează deschiderea ușii chiar și în absența energiei electrice, senzori pentru distribuirea hârtiei igienice, sistem automat de încălzire pe timp de iarnă și sistem GPS pentru transmiterea neîntreruptă a parametrilor de funcționare.

„Dacă e folosit cum trebuie, e justificat. Dacă îşi bat joc, alţii, cum fac peste tot, sunt bani pierduţi degeaba.”, spune o localnică.

Publicitate

„55.000 de euro sunt bani. Nu e un nimic, ca să nu te gândeşti că e un preţ mare pentru atâta. Chiar instalaţii de curăţare fiind, nu-i un pogon de toalete, e una singură, un singur spaţiu. Mi se pare foarte mult.”, a spus un alt localnic.

Primăria va mai monta două toalete, în tot atâtea puncte cheie ale orașului. Toate cele șase toalete vor fi branșate la apă, curent și canalizare și puse în funcțiune în prima parte a lunii aprilie. Urmează alte șase toalete, până la finele anului.

„Este un preţ care este sub nivelul a ceea ce există pe piaţă, având în vedere şi volumul. Este o nevoie pe care municipalitatea are obligaţia să o asigure, există în toate ţările civilizate, această facilitate. Era cea mai ieftină soluţie şi rapidă, pentru a asigura aceste servicii.”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Costul lunar pentru schimbarea consumabilelor și întreținere este de 1.800 de lei, pentru fiecare toaletă instalată în Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes