Connect with us
Publicitate

Eveniment

Patru schiori s-au rătăcit în Postăvarul pentru că au ales pârtii neamenajate

Publicat

pe

Salvamontiştii din Poiana Braşov au primit astăzi un apel în legatură cu un grup format din patru turiști, plecați să schieze în afara pârtiei amenajate, care s-a rătăcit. Conform indicațiilor primite, aceștia au ajuns, într-un final, în siguranță în Timişul de Jos.

Publicitate

„Recomandăm schiorilor să rămână doar pe pârtiile amenajate și să nu mai iasă de pe acestea, deoarece, făcând acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă proaspăt depus poate ascunde multe pericole, iar posibilitatea de a se rătăci este foarte mare.”, transmite Salvamont Poiana Braşov.

Tot astăzi Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 5 cazuri, însumând 8 persoane care s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postavăru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor şi apoi le-au coborât la baza muntelui, unde una dintre acestea a fost preluată de un echipaj SMURD, care a transportat-o la unitatea spitalicească pentru investigaţii suplimentare.

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 167 de cazuri, reprezentând 171 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate. Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jur!

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes