Connect with us
Publicitate

Economic

Patru retaileri de bricolaj pregătesc magazine noi în Braşov: „Se dezvoltă multe proiecte, iar unele magazine mici de materiale de construcţii au început să dispară”

Publicat

pe

Dedeman, Leroy Merlin, MAM Bricolaj, Brick România sunt câţiva dintre retailerii de bricolaj care au anunţat că au pus Braşovul pe lista lor de expan­siu­ne în perioada ur­mătoare. Oraşul de la poalele Tâmpei devine astfel un centru de interes pentru distribuitorii de materiale de construcţii, care au găsit aici o cerere importantă.

Publicitate

„Explicaţia ar fi, pe de o parte, dez­voltarea pieţei, iar pe de altă par­te, o efervescenţă care există în Braşov, unde se dezvoltă multe proiecte. În plus, unele magazine mici care vin­deau materiale de construcţii au înce­put să dispară în ultimele luni, cum­pă­rătorii orientându-se către cele mari. Mai sunt şi alţi retaileri de bricolaj care caută să deschidă magazine în Braşov“, spune Florin Madar, pro­prie­tarul unui alt distribuitor de ma­teriale de construcţii, Temad, care însă nu are magazine proprii, func­ţio­nând în sistem business-to-business.

Pentru Dedeman şi Leroy Merlin, des­chiderile planificate vor aduce al doi­lea magazin sub aceste nume din Braşov, în vreme ce, pentru ceilalţi retai­leri amintiţi, inaugurările vor însemna ancorarea lor pentru prima dată în acest oraş.

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin va deschide în primul trimestru din 2022 următorul său ma­gazin din România, la Braşov. Uni­ta­tea va avea o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, urmând să fie cea mai mică din portofoliul companiei până acum, un format nou, cu care france­zii vor să testeze piaţa locală.

Publicitate

„În Braşov suntem deja prezenţi cu un magazin, însă oraşul are poten­ţial, de aceea am ales să mai deschi­dem unul, care va fi mai mic şi va avea 6.000 de metri pătraţi. Vom avea circa 100 de angajaţi, cea mai mare parte dintre ei – în zona de logistică. Pentru cons­trucţie, lucrăm cu companii lo­cale“, spunea Frédéric Lamy, CEO al Leroy Merlin, în luna mai, într-un interviu pentru Business Magazin.

Braşovul este aşadar următoarea des­chidere pe listă, după ce, la finalul anului trecut, Leroy Merlin a cumpă­rat acolo un spaţiu în care a func­ţio­nat un magazin Praktiker. Proprie­ta­tea a fost cumpărată de la investitorul bel­gian Mitiska REIM, specializat în dez­voltarea şi administrarea de par­curi de retail, şi este compusă dintr-o clă­dire de circa 7.500 de metri pătraţi şi un teren de aproximativ două hectare.

Leroy Merlin are deja un maga­zin în Braşov, în zona de nord a ora­şului, iar prin deschiderea celui de-al doi­lea magazin în proprietatea achi­ziţio­nată, Leroy Merlin îşi va putea deservi mai uşor clienţii din zona de sud a oraşului, precum şi pe cei din sta­ţiunile de pe Valea Prahovei.

Şi retailerul de materiale de cons­trucţii MAM Bricolaj, deţinut de fa­milia Găvan, spunea în luna iunie că va deschide până la sfârşitul acestui an do­uă magazine noi, în Braşov şi Iaşi, iar Brick România plănuieşte să des­chidă încă trei magazine la nivel na­ţio­nal până la finalul acestui an, pe lân­gă cele patru pe care le operează în pre­zent. Unul dintre ele va fi în Braşov.

În Braşov, au fost livrate anul trecut 3.098 locuinţe, potrivit datelor disponibile pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică, în creştere cu 12% faţă de 2019, fiind, de altfel, prima dată când numărul a trecut de pragul de 3.000 de livrări.

Publicitate

Magazinele din oraşul-reşedinţă de judeţ deservesc însă, de cele mai multe ori, şi nevoia de materiale de construcţii ale clienţilor din loca­li­tăţile limitrofe, unde de asemenea ritmul de construire este ridicat. În total, în judeţul Braşov, s-au eliberat anul trecut 1.068 de autorizaţii de construire, al treilea an consecutiv în care indicatorul a trecut de 1.000, relatează zf.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes