Connect with us
Publicitate

Eveniment

Patru persoane reţinute după ce au „ţepuit” mai mulţi bătrâni din Braşov prin metoda „accidentul”

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale Brașov, împreună cu polițiști din cadrul altor structuri aparținând Inspectoratelor de Poliție Județene Brașov, Constanța și Vaslui și a altor autorități de resort din aceste județe, au pus în aplicare, la data de 29 mai a.c., 8 mandate de percheziție domiciliară, la adresele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de ”înșelăciune”.

Publicitate

Cercetările au fost demarate de polițiști, după ce aceștia au fost sesizați prin mai multe reclamații, începând cu luna februarie 2023, cu privire la fapte de ”înșelăciune”, comise pe raza municipiului Brașov prin metoda ”accidentul”.

Investigațiile au arătat că faptele sesizate aveau un mod de operare asemănător, practic autorii induceau în eroare persoanele vătămate cu privire la faptul că o persoană apropiată a provocat un accident rutier, în urma căruia un copil a fost accidentat grav, iar pentru rezolvarea amiabilă a evenimentului se impunea plata unei sume de bani către familia copilului accidentat.

Din mijloacele probatorii administrate, au rezultat indicii cu privire la participația a cinci persoane la comiterea de infracțiuni, fiind efectuate cercetări relativ la săvârșirea a șase fapte de ”înșelăciune”

Publicitate

Activitățile operative au continuat și la adresele persoanelor bănuite, respectiv la domiciliile a 4 bărbați și o femeie, unde polițiștii, în baza mandatelor de percheziție, au descoperit mai multe bunuri: telefoane mobile, cartele SIM, obiecte de vestimentație, înscrisuri, sume de bani în lei și euro și alte mijloace materiale de probă.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat un autovehicul, pe care persoanele bănuite l-ar fi utilizat la comiterea faptelor.

În baza materialului probator existent, în data de 30 mai a.c. polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 4 dintre persoanele cercetate, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cea de-a cincea persoană bănuită de comiterea faptelor nu a fost identificată cu ocazia efectuării percheziției domiciliare și nu a putut fi localizată, aceasta sustrăgându-se cercetărilor, dar sunt desfășurate ample căutări pentru depistarea acesteia.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciul de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes