Connect with us
Publicitate

Turism

Patru igluuri au fost deja construite la hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Primii turiști se vor putea caza în ajunul Crăciunului

Publicat

pe

Vremea rece din vârf de munte și zăpada din belșug au fost de mare ajutor pentru constructorii care lucrează la amenajarea hotelului de gheață de la Bâlea Lac. Primele patru igluuri în care se vor caza turiștii au fost finalizate, iar administratorii unității de cazare spun că în ajunul Crăciunului primii turiști vor putea să și doarmă în hotelul nou construit.

Realizatorii proiectului de promovare a turismului românesc „Hotel of Ice Bâlea Lac” au anunţat, miercuri, că lucrările de edificare a noului Hotel de Gheaţă se desfăşoară conform planurilor, iar echipa de muncitori a finalizat lucrările la primele patru module de tip iglu ale obiectivului.

„Dacă nu apar situaţii excepţionale, în câteva zile se va începe «mobilarea» camerelor cu paturile şi noptierele de gheaţă, apoi se va da startul efectuării decoraţiunilor interioare. Condiţiile meteorologice înregistrate în ultima săptămână au fost bune şi stratul de zapadă suficient de gros pentru a avansa cu lucrările la noul complex de gheaţă. De asemenea, stratul de gheaţă de pe Lacul Bâlea s-a îngroşat până la 30-35 cm, a început tăierea cărămizilor de gheaţă din Lacul Bâlea”, au spus administratorii hotelului, citați de news.ro.

Deocamdată, planurile referitoare la deschiderea Hotelului de Gheaţă din sezonul 2022-2023 rămân neschimbate, primii vizitatori fiind aşteptaţi în Ajunul Crăciunului. Inaugurarea oficială a acestui obiectiv este programată pentru luna ianuarie, după ce şi Biserica de Gheaţă, al doilea obiectiv din Complexul Hotel of Ice Bâlea Lac, va fi finalizată.

Publicitate

Decoraţiunile interioare ale Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac vor fi realizate de celebrul sculptorul sloven Rismondo Miro, ce va avea alături câţiva colaboratori din România. Tema aleasă pentru hotelul din acest an este Europa, fiecare cameră urmând a fi botezată după o mare capitală. De asemenea, decoraţiunile interioare vor fi inspirate de diverse simboluri ale capitalelor europene.

Una dintre atracţiile principale ale viitorului Hotel de Gheaţă va fi barul care va fi amenajat în interior. Acesta va fi amenajat într-un patrulater, iar fiecare colţ va fi marcat de câte un stâlp impunător de gheaţă. Printr-o procedură inovativă, bazată pe tehnologie laser, în interiorul fiecărui stâlp vor fi realizate imagini cu patru obiective emblematice din Europa (Turnul Eiffel – Paris, Turnul televiziunii germane – Berlin, Big Ben – Londra, casele tradiţionale verticale – Amsterdam).

Holul central al hotelului va găzdui şi un restaurant, cu mese şi scaune de gheaţă, unde vizitatorii vor putea gusta diverse preparate culinare prezentate pe platouri de gheaţă.

În această iarnă, în căldarea glaciară a Lacului Bâlea va putea fi vizitat cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei. Imaginea obiectivului din acest sezon este solista Paula Seling.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes