Connect with us
Publicitate

Administrație

Patru consilieri locali din Făgăraş au ajuns la Urgenţe, după ce ar fi fost agresaţi de susţinătorii primarului într-o şedinţă de plen a CL Făgăraş

Publicat

pe

O şedinţă extraordinară a Consiliului Local Făgăraş s-a finalizat, luni după-amiază, cu intervenţia Poliţiei, iar câţiva consilieri s-au prezentat la compartimentul de Urgenţe al Spitalului municipal.

Publicitate

Şedinţa extraordinară a forulului local făgărăşean a avut loc la Casa de Cultură.

Potrivit unui comunicat remis marţi de PNL Făgăraş, cei patru consilieri ar fi fost „agresaţi verbal” şi „bruscaţi” de „susţinători” ai primarului Gheorghe Sucaciu, ales ca independent şi actualmente membru al PSD Braşov.

„Patru consilieri au ajuns la spital după o şedinţă a Consiliului Local Făgăraş, un lucru de neimaginat într-o localitate civilizată. Toţi cei patru oameni au fost agresaţi verbal şi bruscaţi de susţinători ai primarului Sucaciu. Acesta îndemna încă de dimineaţă (luni – n.r.) făgărăşenii să vină la Casa de Cultură în număr mare, în locul în care convocase consilierii în şedinţă. A făcut asta din dorinţa de a-i forţa pe consilieri să voteze după cum vrea el. Ba mai mult decât atât, primarul Sucaciu a amplasat panouri ale ‘ruşinii’ în oraş prin intermediul cărora a încercat să inducă o stare de tensiune în comunitate”, se arată în comunicatul liberalilor făgărăşeni.

Publicitate

Conform acestora, primarul Sucaciu Gheorghe este autorul moral al violenţelor verbale şi fizice de luni, din Consiliul Local Făgaraş, iar consilierii sunt Johannes Klein (FDGR), Lucian Cupu, Maius Ludu (PNL) şi Corina Polmolea (PSD).

„Niciodată, în ultimii 30 de ani, nu s-a întâmplat să intervină Poliţia în şedinţa Consiliului Local Făgaraş. Niciodată un primar nu şi-a chemat susţinătorii ca într-o galerie de fotbal pentru a urla, pentru a face presiuni şi pentru a intimida consilierii. Niciodată, nimeni nu a folosit violenţa fizică sau verbală pentru a determina consilierii să voteze cum doreşte primarul sau oricine altcineva. Niciodată nu a fost bruscată o femeie care deţine un mandat de reprezentare în Legislativul oraşului. Niciodată nu a fost bruscat un consilier care este preot în viaţa de zi cu zi”, au susţinut consilierii PNL Făgăraş.

Aceştia au menţionat că, prin Legea administraţiei locale, primarul „e obligat să vegheze la ordine şi linişte publică şi să asigure ordinea în şedinţele pe care le convoacă”, îndatorire pe care Gheorghe Suciu nu şi-ar fi dus-o la îndeplinire.

Conform presei locale din Făgăraş, scandalul ar fi izbucnit de la două proiecte de hotărâre finanţate prin programul „Bugetare participativă” şi de la faptul că edilul a amplasat în oraş panouri în care a afişat fotografiile şi numele consilierilor locali care n-au votat proiectele respective în şedinţele anterioare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes