Connect with us
Publicitate

Administrație

Patru componente de infrastructură au fost recepționate la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Publicat

pe

Publicitate

Se fac pași importanți către îndeplinirea fazelor birocratice pentru inaugurarea oficială a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. O nouă etapă procedurală a fost parcursă, iar autoritățile responsabile au anunțat că patru componente de infrastructură aeroportuară au fost recepţionate.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, în această săptămână, la amplasamentul AIBG a fost semnat Procesul-Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor aferente obiectivelor „Deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral şi de acces la echipamente tehnologice, precum şi asupra gardului perimetral şi porţilor de acces – etapa a III-a AIBG” şi „Sistem de protecţie perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral zona tehnică) etapa a III-a AIBG.

Iată în ce constau obiectele de infrastructură recepţionate:

1. Devierea canalului colector Beselcin a însemnat construirea unui canal lung de 1,99 km cu albia din cuvă de beton.

Publicitate

2. Drumul perimetral adiacent împrejmuirii Aeroportului, are caracteristicile unui drum tehnologic, fiind în lungime de 7,1 km. În cadrul proiectului au mai fost construite:

  • două tronsoane, cu o lungime de 349,25 metri, respectiv 380,88 metri, adiacente sistemului luminos de apropiere
  • un tronson de 139,28 metri amplasat în imediata apropiere a echipamentelor de radionavigație
  • un acces la Remiza PSI, asigurat printr-un tronson rutier de 305,46 metri.

Pentru toate aceste sectoare rutiere au fost realizate lucrări de drenaj şi canalizare, de-a lungul lor fiind construite şanţuri de colectare a apelor pluviale şi acostamente. De asemenea, au fost trasate marcajele necesare.

3. Gardul care închide perimetrul Aeroportului are 10,2 km lungime şi asigură un nivel de securitate conform normelor Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI).

Cea mai mare parte din gard, respectiv 9,450 km, este realizată din sârmă de oţel zincată fixată pe stâlpi metalici. Pe o porţiune de 750 de metri din zona echipamentelor de radionavigaţie gardul este construit dintr-un material nemetalic, astfel încât să nu interfereze cu aparatura de înaltă fidelitate amplasată pe teren.

Gardul este prevăzut cu trei porţi de acces. Pe verticală, el asigură o protecţie pe 2,55 metri de la sol, 2 metri fiind din plasă de sârmă şi 0,55 metri, din trei rânduri de sârmă ghimpată şi concertină fixate la partea superioară a gardului, pe fiecare din cele două părţi înclinate ale stâlpilor de susţinere.

4. Sistemul de protecție perimetrală înseamnă instalarea unui sistem de televiziune cu circuit închis digital, de supraveghere a perimetrului pe timp de zi și de noapte, dotat cu camere video performante în tehnologie IP.

Sistemul de TVCI este dublat de un sistem de detecție și alarmare la efracție redundant, cu senzori plasați pe gardul perimetral pentru alarmarea în caz de încalcare neautorizată a perimetrului și verificarea vizuală a evenimentelor pentru reacții adecvate.

Centralizarea tuturor informațiilor colectate din teren se realizează în Dispeceratul de Securitate al Aeroportului, amplasat în zona administrativă a terminalului. Operatorul de dispecerat va gestiona în timp real alarme provenite de la sistemul de detectori instalați perimetral pe gard, împreună cu imagini video ale zonelor în care s-au produs alarmele.

Sistemul este compus din camere video IP fixe sau mobile, bispectrale, echipate corespunzător pentru a funcționa în medii climatice extreme de temperatură și umiditate, servere de stocare, console de operare, display-uri independente, stații PC, infrastructură cablată, tablouri electrice și rack-uri. Sistemul va funcționa continuu, 24 de ore din 24, şapte zile din şapte.

Valoarea lucrărilor executate de asocierea SC Geiger Braşov SRL & SC RS Activ SRL, cu subcontractanţii SC Flash Lighting Services SA Bucureşti şi SC Brahms Internaţional Braşov este de 31.107.768,26 lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes