Connect with us
Publicitate

Administrație

Patru clădiri istorice din Brașov ar putea fi reabilitate cu ajutorul primăriei. Municipalitatea vrea să cofinanțeze lucrările cu peste 760.000 de lei

Publicat

pe

Patru clădiri istorice din centrul vechi al Brașovului ar putea căpăta o față nouă odată cu începerea lucrărilor de reabilitare. Pentru că reparațiile sunt destul de costisitoare, autoritățile locale au decis să ajute proprietarii cu o parte din bani.

Publicitate

762.969 de lei este valoarea cofinanțării propusă de municipalitate, iar o comisie specială a ales cele patru imobile care vor fi incluse în acest program de reabilitare a clădirilor cu valoare cultural arhitecturală. Acestea sunt:

  • Michael Weiss nr. 37 (finanțare 113.744,96 lei)
  • Poarta Șchei nr. 18 (finanțare 61.262,99 lei)
  • Bd. Eroilor nr. 21 – clădirea în care se află Muzeul de Artă Brașov (finanțare 447.654,76 lei)
  • Șirul Beethoven nr. 2 – fostul imobil de apartamente destinate profesorilor Colegiului Șaguna, acum proprietate privată (finanțare 140.305,76 lei)

„În anul 2021 Consiliul Local al Municipiului Brașov a adoptat Programul Multianual pentru realizarea lucrărilor de intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală din zonele de acțiune prioritară ale Municipiului Brașov și noul Regulament de aplicare a legii și a înființat Fundația Monumentelor Istorice Brașov, care să coordoneze aplicarea lor. A fost înfiinţată Comisia de Coordonare a Programului Multianual, care analizează solicitările de intervenție la anvelopele clădirilor și cofinanțarea acestora, care și-a început activitatea la 4 octombrie 2021. Comisia a propus pentru cofinanțare 4 imobile aflate în diferite stadii de execuţie a lucrărilor, având dosarele tehnice și financiare complete și fiind asigurată contribuţia proprietarilor”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

Fundația Monumentelor Istorice Brașov monitorizează clădirile în zonele de acţiune prioritară stabilite în Programul Multianual de intervenție, ajută proprietarii să obțină autorizarea lucrărilor și pregătirea dosarelor de finanţare și colaborează cu Comisia de coordonare și colaborarea cu cetățenii și instituţiile abilitate, pentru reabilitarea Centrului istoric Brașov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes