Connect with us
Publicitate

Eveniment

Patru braşoveni „au ţepuit” 250 de oameni că îi duc cu avionul din New York până în Kazahstan. Au adunat 775.000 de euro şi nu au mai închiriat aeronava

Publicat

pe

Publicitate

250 de oameni au fost ţepuiţi de patru braşoveni care lucrau la o firmă care efectuează zboruri cu avioane că vor ajunge de la de la New York în Kazahstan şi înapoi. Braşovenii au încasat banii iar apoi nu au mai închiriat aeronava care să îi transporte pe oameni.

Zborurile ar fi trebuit să aibă loc pe 15 octombrie dus şi pe 17 octombrie returul. Conform procurorilor, prejudiciul este de 775.000 de dolari. Din aceşti bani, 650.000 ar fi fost folosiţi ca garanţie pentru leasingul unui avion, contract încheiat în data de 23 septembrie.

Cei patru suspecţi vor fi audiaţi de procurori, după ce poliţiştii de la Transporturi Feroviare Braşov au făcut astăzi patru percheziţii domiciliare. Acum trei dintre suspecţi sunt cercetaţi pentru spălare de bani iar a patra pentru e înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, această infracţiune este pusă şi pe seama companiei.

„Infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave a fost comisă în perioada 04-26.08.2022, în contextul încheierii şi executării unui contract de navlosire, respectiv a soluţionării pe cale amiabilă a litigiului născut din neexecutarea acestui contract încheiat de persoana vătămată (compania americană) cu persoana juridică română, având ca obiect transportul aerian ce trebuia operat de persoana juridică română în datele de 15 şi 17.08.2022, pe ruta JFK (SUA) – ALA (Kazahstan) şi înapoi, a 250 de pasageri. Prejudiciul produs prin înşelăciune este de 775.000 USD.

Publicitate

În ceea ce priveşte spălarea banilor, s-a stabilit că în perioada 12.08-23.09.2022 cele 4 persoane fizice şi persoana juridică română au executat în coautorat operaţiuni financiare cu privire la suma de 774.956 USD (produsul infracţiunii de înşelăciune) în scopul ascunderii originii ilicite a fondurilor, respectiv au ascuns natura produsului infracţiunii de înşelăciune sub forma unor drepturi de utilizare a unei aeronave, prin intermediul unui cont colector deschis la o bancă americană în care au transferat suma de 650.000 USD cu titlu de garanţie şi a unui contract de leasing operaţional încheiat în data de 23.09.2022 cu o companie din Irlanda.”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes