Connect with us
Publicitate

Social

Patinajul pe Lacul Noua la liber, desi este foarte riscant. Poliţia Locală Braşov: „Nu există cadru legal care să prevadă ca fapta este contravenţională”

Publicat

pe

Chiar dacă plimbarea şi, mai ales, distracţia pe lacul îngheţat din Noua pot fi periculoase, autorităţile spun că nu pot face nimic pentru a-i opri pe cetăţeni. Aceasta deşi, de exemplu, în anul 2020, o femeie a fost găsită moartă sub gheaţa lacului, la numai o lună după ce altă femeie fusese găsită moartă în acelaşi lac.

Publicitate

„În ceea ce priveşte prezenţa persoanelor care au ales să-şi petreacă timpul liber patinând pe suprafaţa Lacului Noua, semnalată de curând în spaţiul public, Poliţia Locală Braşov precizează că nu există cadru legal care să prevadă ca faptă contravenţională patinajul pe suprafaţa îngheţată a lacului. Totodată, menţionăm faptul că poliţiştii locali monitorizează periodic zona în cauză şi, în cazul în care vor mai întâlni asemenea situaţii, le vor pune în vedere persoanelor respective că se expun riscului vătămării integrităţii fizice”, a explicat Oana Ion, purtător de cuvânt Poliţia Locală Braşov, potrivit bzb.ro.

Astfel, cei care înţeleg de vorbă bună sunt feriţi de pericol, iar ceilalţi sunt expuşi. Grav este că mulţi părinţi îi duc pe copii aici iar aceştia ar putea veni oricând şi fără părinţi, în momentul în care sunt suficient de mari să ajungă aici doar cu prietenii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes