Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Pasiune inedită pentru un elev şagunist. Printre orele de curs, adolescentul braşovean este ceasornicar: „Asta vreau să fac toată viața”

Publicat

pe

Un elev de la Colegiul Andrei Șaguna din Brașov este pasionat de ceasuri mecanice. Adolescentul spune că pandemia l-a făcut să se îndrăgostească de acest domeniu în care nu cunoștea pe nimeni.

Publicitate

O meserie care părea sortită pieirii renaște ca pasărea Phoenix, datorită pasiunii celor care o practică și a faptului că revine în atenția cunoscătorilor. O spune un adolescent șagunist de la Brașov, pasionat de știința ceasornicăriei și care are chiar articole publicate în reviste de specialitate din străinătate, transmite adevarul.ro.

David Ichim, elev la Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov, spune că nimeni din familie nu are înclinații spre domeniul tehnic, astfel că pasiunea sa a surprins pe toată lumea.

„Nu aș putea spune de unde vine pasiunea aceasta. Mulți mă întreabă de unde mi-a venit, spun că sigur am avut pe cineva care să-mi insufle această pasiune. N-am avut. Poate că aceasta este și frumusețea și unicitatea, faptul că a venit așa, din neant, spre mine și acum sunt convins că asta vreau să fac toată viața”, mărturisește David Ichim.

Publicitate

Elevul brașovean a dezvăluit că pandemia a ajutat foarte mult la dezvoltarea pasiunii pentru ceasuri, deoarece a avut mult mai mult timp liber și a putut să studieze. Astfel, a ajuns chiar să publice articole despre ceasuri în reviste de prestigiu. Ca pasionat, i-au trecut deja câteva ceasuri deosebite prin mână, însă unul anume l-a impresionat.

„La întâlnirea cu un ceasornicar renumit din București, acesta mi-a prezentat un ceas pe care l-a făcut el, de mână, atunci când a absolvit școala din Geneva. Ca să îți iei diploma la această școală, care este un fel de colegiu tehnic, trebuie să prezinți o piesă finală, pe care o faci singur, de la început, până la capăt. El a avut ocazia să prezinte ceasul în foarte mare detaliu, iar eu am asistat la prezentare. A fost o chestiune unică pentru mine, deoarece și ceasul este unic. Un ceas cum a făcut ceasornicarul acela nu mai există și nu o să mai fie făcut”, a explicat David.

Tânărul șagunist spune că meseria pe care o îndrăgește învie pe plan mondial, iar aceasta reiese din creșterea importantă pe care o cunosc exporturile de ceasuri în ultimii ani.

Elevul brașovean își dorește să urmeze o facultate din Lausanne, Elveția, cea mai renumită din lume în acest domeniu și să devină un fel de arhitect al ceasurilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DanaBv

    21 octombrie, 2023 at 7:44 pm

    Minunat! Ar trebui sa i se incredinteze lui David intretinerea ceasului din Piata Sfatului, care a mers impecabil atatia zeci de ani, dar acum, bietul, l-au ajuns batranetile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes