Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Pasionații de știință din Brașov sunt așteptați la Noaptea Cercetătorilor, organizată de Universitatea Transilvania

Publicat

pe

Publicitate

Experimente științifice, ateliere interactive, simulatoare de zbor, conferințe și dezbateri. De asta vor avea parte brașovenii care vor merge la Noaptea Cercetătorilor. Evenimentul organizat de Universitatea Transilvania are loc vineri, între orele 16.30 și 21.30, la Institutul de Cercetare și Dezvoltare.

Vizitatorii vor putea participa activ la toate atelierele gândite de organizatori. Vor fi făcute teste de impact pentru automobile, diverse probe cu mașinile de curse create de studenții universității, iar una dintre principalele atracții va fi simulatorul de zbor al Academiei Forțelor Aeriene „Henry Coandă” din Brașov, pe care participanții îl vor putea testa. Și janadrmii Brașoveni vor avea un stand special unde va fi etalată tehnica de lucru și aparatura din dotare.

„Alături de noi, la eveniment vor participa și parteneri din mediul economic ai Universității Transilvania din Brașov, dar și asociații și ONG-uri locale. Cu toții vor demonstra, prin aplicații inedite, că știința și cercetarea sunt pilonii de bază pentru orice activitate economică. Ne vom conecta în mediul virtual cu colegii de breaslǎ din Bucureşti şi Mǎgurele care, prin intermediul proiectului ReCoN-nect, vor împǎrtǎşi publicului rezultatele celor mai recente cercetǎri desfǎşurate pe platforma de fizicǎ de la Mǎgurele”, au anunțat organizatorii.

Accesul la eveniment se va face în grupuri de cel mult 20 de persoane, la intervale de câte 20 de minute. Cei care participă trebuie să respecte normele de protecție împotriva sars-cov-2. Intrarea la eveniment este liberă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes