Connect with us
Publicitate

Social

Pașapoartele digitale COVID, disponibile de la sfârșitul lunii iunie și în România

Publicat

pe

Marți a fost lansat de către Uniunea Europeană sistemul tehnic care permite verificarea certificatelor digitale COVID, iar șapte state membre au început să elibereze primele certificate.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, miercuri, la Europa FM, că certificatele digitale vor fi emise până la sfârșitul lunii iunie și în România și a precizat că autorităţile pregătesc, în prezent, portalul care să elibereze aceste certificate.bvnet

Gheorghiță: „Acest tip de certificat se va putea genera la solicitarea fiecărei persoane de pe un portal la care la acest moment se lucrează și va fi gata în perioada următoare. El va fi disponibil atât pe telefon, îl putem prelua și arăta de ori câte ori se solicită. Este un cod QR care conține o serie de informații esențiale cum ar fi nume, prenume, data nașterii, tipul de informație medicală pe care o oferă și statul emitent”.

Certificatul va fi gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Certificatul COVID se va aplica de la 1 iulie, însă toate statele membre care au trecut cu succes testele tehnice și care sunt pregătite să elibereze și să verifice certificatele pot începe să utilizeze deja sistemul în mod voluntar.

Publicitate

Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia au decis să se conecteze chiar de marți la portal și au început să elibereze primele certificate ale UE.

Disponibil în format digital sau pe hârtie, certificatul va reprezenta o dovadă a faptului că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a obținut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat în urma unei infecții.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes