Connect with us
Publicitate

Administrație

Pasajul de cale ferată de la Bartolomeu ar putea avea un pasaj suprateran

Publicat

pe

Publicitate

Pasaj suprateran de traversare a căii ferate din Bartolomeu Nord. Asta vor să facă autoritățile locale, după ce traficul în zonă este tot mai aglomerat de la o zi la alta.

„De-a lungul timpului au fost analizate mai multe variante pentru a rezolva problema traversării căii ferate care desparte Bartolomeu Nord de oraș. Din păcate, vorbim și de o zonă istorică. Avem în apropiere Biserica Bartolomeu, un monument istoric. În acest moment, odată cu dezvoltarea proiectului de modernizare și extindere a străzii Institutului, acel proiect conține și un pasaj suprateran de traversare a căii ferate, ceea ce ar facilita trecerea pentru cetățenii care locuiesc în Bartolomeul Nou”, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea, potrivit Radio România Braşov FM.

Precizarea Primăriei vine în contextul în care subprefectul Lucian Pătrașcu a declarat că tot mai mulți brașoveni i s-au plâns de traficul infernal, de la orele de vârf, de la intersecția străzilor Lungă, Stadionului și Calea Făgărașului.

„De fiecare dată când bariera este pusă, din cauza traficului feroviar, este blocată. Uneori, cozile se întind pe kilometri întregi pe Calea Făgărașului. Mii de autoturisme stau zilnic blocate în această zonă. Acest sens giratoriu, chiar dacă este prevăzut cu semafor, nu eficientizează mai deloc traficul auto. Acolo este nevoie de un pasaj auto, un pasaj care să faciliteze circulația autoturismelor, fără ca acestea să fie obligate să piardă minute bune la trecerea de cale ferată”, a spus subprefectul Lucian Pătrașcu.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes