Connect with us
Publicitate

Administrație

Pasaje noi pe Drumul Național 1, la Câmpina și Balotești. Ce alte proiecte au în plan reprezentanții CNAIR

Publicat

pe

Pentru a mai fluidiza circulația de pe Drumul Național 1, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au în plan construirea unor noi pasaje la Balotești și Câmpina, anunță economedia.ro. Astfel de pasaje vor fi construite și la Giurgiu pe DN 5, la Iași pe DN 28 sau cel de la Hârșova, pe DN 2 A.

Potrivit Economedia, este vorbea despre un contract finanțat din PNRR pentru studiile de fezabilitate necesare pentru șase pasaje supraterane sau subterane pentru care au depus oferte proiectanții Asocierea Mega Muhendislik Musavirlik A.S. – TOTAL BUSINESS LAND SRL și TQM Management, a anunțat CNAIR.

Valoarea totală estimată a contractelor (finanțate prin PNRR) este de 4,78 milioane de lei (fără TVA).

Cele șase proiecte sunt:

Publicitate
  1. Pentru pasajul rutier denivelat la intersecția DN1 cu DJ101, valoare estimată este de 792,94 mii de lei (fără TVA);
  2. Pentru Pasajul rutier denivelat la intersecția DN1 cu DJ101R, valoarea estimată este de 793,62 mii de lei (fără TVA);
  3. Pentru Pasajul rutier denivelat la intersecția DN5 cu VO Giurgiu (DN5D), valoarea estimată este de 793,12 mii de lei (fără TVA);
  4. Pentru Pasajul rutier denivelat la intersecția DN12 cu trecerea la nivel cu calea ferată valoarea estimată este de 795,18 mii de lei (fără TVA);
  5. Pentru Pasajul rutier denivelat la intersecția DN28 cu DN28D, valoarea estimată este de 795 mii de lei ( fără TVA);
  6. Pentru Pasajul rutier denivelat la intersecția DN2A cu DN22A valoarea estimată este de 817,83 mii de lei (fără TVA).

Pentru toate cele 6 pasaje doi operatori economici au depus oferte.

  • Asocierea Mega Muhendislik Musavirlik A.S. – TOTAL BUSINESS LAND SRL
  • TQM MANAGEMENT SRL. Durata fiecărui contract este de 180 zile, din care 120 zile de zile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate (Etapa I) și 60 de zile pentru elaborarea proiectelor pentru autorizarea lucrărilor de construire (Etapa II).”Licitațiile au fost lansate pe 26 decembrie 2022.

Intersecțiile de la Balotești (intersecția cu DJ 101 Buftea-Balotești-Moara Vlăsiei A 3, jud. Ilfov) și Cornu în județul Prahova (intersecția cu Dj 101 R) rută spre Câmpina și Valea Doftanei sunt foarte periculoase, ,,puncte negre” pentru că virajul la stânga se face cu ,,tăierea” a două benzi, o manevră foarte riscantă. La Cornu, CNAIR a început și amenajarea unui sens giratoriu rapid.

Contractele pentru studiile de prefezabilitate necesare pasajelor de la Balotești și Cornu pe DN 1 au o durată de 6 luni, iar valoarea contractelor este de 792 000 respectiv 793 000 lei. Ofertele pot fi depuse până pe 31 ianuarie 2023.

Costul investițiilor în infrastructura existentă pentru siguranță rutieră este de 617 milioane euro, din care suma solicitată prin PNRR este de 219 milioane euro. Din cele peste 600 de milioane euro, 447 milioane reprezintă valoarea pasajelor rutiere cum sunt cele în proiectare pe DN 1 București – Ploiești – Brașov: „Pasaje denivelate pentru creșterea siguranței rutiere și eliminarea blocajelor din trafic – 20 buc”.

Alte 60 de milioane de euro urmează să fie alocate pentru pasaje pietonale: „Pasarele și pasaje subterane pietonale – 50 buc + 50 buc” se arată în Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2022-2030. Pe DN 1 București-Brașov, CNAIR a proiectat pasaje rutiere la Sinaia Sud și Sinaia Nord, iar la Predeal, la intersecția cu DN 73 A (Predeal-Râșnov) un sens giratoriu suspendat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes