Connect with us
Publicitate

Administrație

Pasaje noi pe Drumul Național 1. CNAIR va semna contracte pentru proiectarea unor poduri la Breaza și Balotești

Publicat

pe

Compania de Drumuri poate semna contractele pentru proiectarea pasajelor supraterane de la Balotești și Breaza pe DN 1 București-Brașov, a anunțat miercuri, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor. Durata pentru proiectarea preliminară, studiu de fezabilitate este de 120 de zile, iar alte 60 de zile sunt pentru proiectul Autorizației de Construire, anunță economedia.ro.

Alte trei pasaje vor fi proiectate la Giurgiu, intersecție cu Centura municipiului, la Lețcani pe DN 28 în județul Iași și pe DN 2 A la Hârșova. Pentru pasajul de la Siculeni în județul Harghita, contractul poate fi semnat după soluționarea contestației.

Finanțarea podurilor se va face prin PNRR, iar valoarea celor cinci proiecte este de 3,1 milioane lei, a transmis secretarul de stat. Se pot semna contractele pentru proiectarea a 5 din 6 pasaje pe drumurile naționale din județele Ilfov, Prahova, Giurgiu, Harghita, Iași și Constanța.

În termenul legal de 10 zile, nu au fost depuse contestații la procedura de atribuire a contractelor pentru proiectarea a 5 pasaje rutiere denivelate pe mai multe drumuri naționale cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Publicitate

Este vorba despre:

  • Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 km 20+750 cu DJ 101 (lotul 1). Localizat în comuna Balotești, județul Ilfov
  • Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 km 95+650 cu DJ 101R (lotul 2). Localizat la intrarea localității Breaza, județul Prahova
  • Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 5 km 56+150 cu VO Giurgiu (lotul 3). Localizat în orașul Giurgiu, județul Giurgiu
  • Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 28 km 63+290 cu DN 28D km 0+000 (lotul 5). Localizat în localitatea Lețcani, județul Iași

Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 2A km 126+980 cu DN 22A km 85+925 (lotul 6). Localizat la ieșirea din orașul Hârșova, județul Constanța Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere poate semna contractele, după aducerea documentelor solicitate de către câștigători.”

Pentru podurile de la Snagov, Băicoi și Bănești, TQM Management și Rutier Conex XXI au depus oferte la contractele pentru Studiile de Fezabilitate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes