Connect with us
Publicitate

Economic

Pasaj rutier subteran de 600 de metri, proiectat la Sinaia

Publicat

pe

Primăria Sinaia a scos la licitație un contract pentru proiectarea unui pasaj rutier subteran de legătură între bulevardele principale Carol I și Ferdinand, artere de lângă Parcul Dimitrie Ghica și Cazinoul din centrul orașului.

Proiectul ar urma să fluidizeze traficul rutier din centrul stațiunii, bulevardul central urmând să fie transformat în pasaj destinat exclusiv pietonilor.

Totodată, caietul de sarcini prevede și o parcare subterană cu minimum 200 de locuri între Bulevardul Carol I și strada Eroilor.

Primăria Sinaia propune ca zona centrală să rămână complet pietonală, iar traficul general (inclusiv transportul în comun) să se mute complet în subteran.

Publicitate

„Pasajul subteran va avea în plan, lungimea aproximativă de aprox. 600 de metri asigurând legătura rutieră între bulevardul Carol I-intersecție strada Aosta și bulevardul Ferdinand- intersecție strada Eroilor.

Pasajul va fi bidirecțional cu asigurarea gabaritului de circulație, în profil transversal platforma va cuprinde două benzi de circulație cu lățimea minimă de 3,5 metri și trotuare de serviciu și de evacuare a pietonilor”, caiet de sarcini.

Valoarea investiției este de 3.600.000,00 lei fără TVA.

Investiția presupune reconfigurare urbanistică în zona parcului central și realizarea unei zone pietonale cu acces carosabil restricționat între intersecția Bdul Carol I – strada Aosta și intersecția B-dul Ferdinand – strada Eroilor, inclusiv realizarea unui pasaj auto subteran de legătură între B-dul Carol I și B-dul Ferdinand.

Parcarea subterană va fi amplasată sub parcul din zona centrală și va fi conectată la pasajul subteran.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes