Connect with us
Publicitate

Util

Pasaj rutier pe DN 10, în judeţul Buzău, pentru fluidizarea traficului spre Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat un acord cu Consiliul Judeţean Buzău şi Primăria Verneşti pentru realizarea unui pasaj rutier pe DN10, peste calea ferată, în zona localităţii Verneşti.

Proiectul are drept scop fluidizarea traficului rutier pe drumul spre Braşov, dar şi creşterea siguranţei rutiere, în contextul în care de-a lungul timpului în zona respectivă au fost înregistrate accidente.

„În afară de siguranţa rutieră, pentru a se evita anumite incidente, dacă vreţi acest proiect este necesar pentru fluidizarea traficului, pentru că, în momentul în care se va realiza acest pasaj peste calea ferată, va exista o fluenţă mai mare a traficului, mă refer la cei care merg dinspre Buzău spre Braşov”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Investiţia este inclusă pe lista pasajelor rutiere finanţate prin intermediul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar lucrările la noul pasaj ar trebui să se finalizeze până în anul 2026.

Publicitate

„Studiile sunt realizate de către Ministerul Transporturilor, noi deja, cu anticipaţie, am comandat un studiu tip Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI). În funcţie de studii, vedem şi suma necesară care va fi atrasă prin PNRR, pe fonduri europene. Lucrările vor începe cu siguranţă pentru că acest PNRR se termină în 2026 şi altfel riscăm să fim penalizaţi şi să pierdem granturile pe acest program”, a spus preşedintele CJ Buzău.

Un alt acord similar semnat anterior între Consiliul Judeţean Buzău şi CNAIR face referire la realizarea unei variante de ocolire a localităţii Verneşti. Scopul proiectului este de fluidizare şi creştere a siguranţei în trafic.

Drumul Naţional 10 traversează arealul Buzău – Verneşti – Hărman, iar calea ferată este reprezentată de magistrala CFR 504 Buzău – Nehoiaşu, administrată de Transferoviar Grup, care asigură legătura între Buzău şi Nehoiaşu zilnic, cu 10 perechi de trenuri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes