Connect with us
Publicitate

Social

Pârtiile, din nou pline, la două zile după ce premierul Cîţu a spus că din cauza schiorilor s-a trecut din nou de 5.000 de cazuri Covid pe zi

Publicat

pe

Foto: Romania TV
Publicitate

Românii par a nu îl lua în seamă pe prim-ministrul Cîţu, care joi găsea explicaţia pentru creşterea abruptă a numărului de cazuri Covid în România, spunând că „la noi s-a mers la schi, alte ţări nu şi-au permis luxul ăsta”, scrie Romania TV.

Pârtiile din Poiana Braşov sunt pline încă de la primele ore ale zilei de sâmbătă, schiorii profitând de vreme şi de zăpada foarte bună, chiar dacă premierul a identificat aglomeraţia de la munte ca principala cauză a creşterii necontrolate a numărului de cazuri noi de Covid din ultimele săptămâni.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în restul Europei, vedem că noi avem printre cele mai relaxate restricții. După ce am văzut efectele lockdown-ului anul trecut am realizat că nu mai putem face asta. Trebuie să menținem economia deschisă.

Cred că România a fost singura țară fără lockdown după perioada inițială. România a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puține țări și-au permis acest lucru. Am deschis școlile și nu de acolo a crescut numărul de infectări. Nu există focare în școlile din România.”, a declarat joi Florin Cîţu, la B1TV.

Publicitate
Poiana Brasov

Sursa foto: Romania TV

 

 

Deşi distantarea este greu de menţinut la cozile de sute de persoane formate la urcarea cu teleschiul sau telescaunul, din imagini se poate observa că toţi schiorii poartă mască, cum, de altfel, este şi normal pentru practicanţii sporturilor de iarnă, indiferent că este sau nu pandemie.

Pârtiile din Poiana Braşov sunt din nou full

Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Braşov în acest weekend. Sâmbătă, la Postavaru, sute de oameni s-au îngrămădit în faţa cabanei de la baza partiei, unii pentru a practica shiul sau snowboardul, alţii ca să bea un ceai, un vin fiert, să asculte muzică şi să socializeze, fără a respecta măsurile de distanţare, dar majoritatea purtând regulamentar masca de protecţie.

sursa: Romania TV

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes