Util
Pârtia Lupului inferior, din Poiana Brașov, se deschide oficial mâine. Stratul de zăpadă, în masivul Postăvarul, măsoară între 30 și 50 de centimetri

Domeniul schiabil din Poiana Brașov se apropie tot mai mult de facilitățile maxime pe care le poate oferi iubitorilor sporturilor de iarnă. Odată cu ninsorile din ultima perioadă, dar și datorită temperaturilor scăzute care au permis funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe tot domeniul schiabil, au fost deschise și pârtiile din zona inferioară a masivului.
După ce sâmbătă s-au deschis pârtiile Sulinar și Drumul Roșu, de mâine va deveni funcțională și partea inferioară a pârtiei Lupului. Pe lângă faptul că schiorii cu experiență vor avea la dispoziție o nouă pârtie, deschiderea Lupului inferior înseamnă și reducerea timpilor de așteptare la transportul pe cablu, deoarece va fi pornit și telescaunul Lupului. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtie este de peste 30 de cm.
„Veștile bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă continuă: de mâine deschidem Lupului inferior. Astfel, schiorii și snowboarderii experimentați, care vor să se bucure de o zonă mai liniștită, au la dispoziție această pârtie, care include și telescaunul de 4 locuri. Accesul se face fie din Drumul Roșu, pe pârtia 3D, fie pe lângă telegondolă, pe Drumul albastru. În zilele următoare vom lucra la amenajarea pârtiei Subteleferic și sperăm ca, până sâmbătă, să avem deschise toate pârtiile din Postăvarul“, a precizat primarul Allen Coliban.
Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiții foarte bune, cu un strat de zăpadă bătută de aproximativ 50 de cm. Astăzi s-a schiat în condiții bune în zona superioară a pârtiei Lupului, Drumul Roșu, Sulinar, Kanzel, Doamnei, Ruia și pe pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.
Instalațiile de transport pe cablu care funcționează zilnic sunt: telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion. Ultima urcare cu telegondola va fi la ora 17.00, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 16.30.
Pentru achiziționarea ski-pass-urilor există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.
Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și on-line, pe platforma www.skibv.ro. Începând din acest sezon, utilizatorii își pot încărca on-line ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul are posibilitatea să își creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.
Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.
Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.
Numărul punctelor anulate pentru o călătorie este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion (sistem de taxare valabil în perioada 28.01.2023–23.02.2023, indiferent de ziua săptămânii).
-
Evenimentacum 2 zile
Un nou „record” stabilit de CFR. O călătorie cu trenul, între Galați și Brașov, a durat 9 ore. Două locomotive s-au defectat pe traseu
-
Administrațieacum 2 zile
Trei pavilioane ale Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov intră în patrimoniul Consiliului Județean Braşov
-
Economicacum 2 zile
Rompetrol deschide o nouă benzinărie pe Ocolitoarea Braşovului
-
Administrațieacum 2 zile
Căminul pentru Persoane Vârstnice din cartierul Noua ar putea să nu mai primească bătrâni. Instituţia duce o lipsă mare de personal
-
Economicacum 2 zile
Aro Palace vinde hotelul Coroana-Postăvarul din centrul Bașovului. Se vinde pentru 8,4 milioane de euro
-
Administrațieacum 2 zile
Președintele Consiliului Judeţean Braşov nu confirmă zborurile Dan Air de pe Aeroportul de la Ghimbav: „M-a luat prin surprindere intenția dumnealor”
-
Evenimentacum 2 zile
Tragedie într-o comună de lângă Făgăraş. Un tânăr de 20 de ani şi-a pus capăt zilelor
-
Fapt diversacum 2 zile
Laborator de informatică dotat cu tehnologie de ultimă oră la şcoala din Hălchiu. Elevii au imprimante 3D şi kit-uri de robotică