Connect with us
Publicitate

Administrație

Parlamentarii români nu vor fi obligaţi să stea în carantină sau izolare dacă se întorc dintr-o ţară din zona galbenă de ricsc de infectare cu COVID-19

Publicat

pe

Parlamentarii români nu vor fi obligați să stea în carantină sau izolare dacă se întorc în România dintr-o țară aflată în zona galbenă de risc de infectare cu noul coronavirus, se arată într-o anexă a HG care reglementează prelungirea stării de alertă în România, după cum scrie digi24.ro.

Publicitate

Guvernul exceptează de la izolare sau carantină, pe lângă membrii Parlamentului României și europarlamentarii, dar și „personalul aparținând instituțiilor internaționale și sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională”.

Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă precizează că cetățenii care vin în România din țări din zona galbenă de risc de infecție cu noul coronavirus trebuie să stea în carantină pe o perioadă de 14 zile la adresa de domiciliu. În anexa la HG emisă de guvern, însă, la punctul 8 se arată că de la această regulă sunt exceptați, printre alte categorii și parlamentarii.

„Sunt exceptate de la prevederile pct. 2 și 3 următoarele categorii de persoane care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19”,  iar printre aceste excepții, la litera d, se numără și parlamentarii români: „membri ai Parlamentului European, parlamentari și personal aparținând instituțiilor internaționale și sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională”, mai menţionează sursa citată.

Publicitate

foto: ordinea.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes