Connect with us
Publicitate

Administrație

Parlamentarii au decis: Asistente medicale fără bacalaureat

Publicat

pe

person wearing blue knit cap and white face mask

Proiectul de lege inițiat de un medic deputat privind promovarea obligatorie a examenului de bacalaureat înainte de înscrierea la școlile postliceale sanitare a fost respins de Parlament.

Publicitate

Absolvenții de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, se vor putea înscrie în continuare la o școală postliceală sanitară.

Adrian Wiener (USR), medic la Spitalul Județean Arad și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, încearcă pentru a doua oară să treacă prin Parlament acest proiect de lege.

„Cei care decid asupra lipsei reformelor din sănătate consideră că asistenții medicali fac doar injecții. Sentimentul evident este că a fost un vot pentru patronii școlilor postliceale de asistente. Am vorbit și cu Ordinul Asistenților Medicali, care susține această lege. Nu există un motiv rațional pentru ca ea să fie respinsă. Ai impresia că te lovești de un zid care este impermeabil la orice argument”, a declarat Adrian Wiener pentru HotNews.ro.

Publicitate

Adrian Wiener ar fi așteptat un răspuns legat de această propunere de lege și de la Ministerul Sănătății.

„M-aș fi așteptat ca și Ministerul Sănătății să spună ceva, dar nu a spus nimic. Profesia de asistent medical este una pentru care în alte țări ai nevoie de studii superioare, nu e tâmplărie. Calitatea actului medical depinde în mare măsură de asistentul medical. Personalul medical trebuie definit prin profesionalism, empatie, dar mai ales prin capacitate de asimilare continuă a informațiilor”, mai spune Wiener.

Medicul la Spitalul Județean Arad și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a primit o „replică cinică” de la un parlamentar AUR, cu privire la acest proiect de lege: „Nu înseamnă că dacă nu ai bacu’ nu știi să faci o injecție”, mai scrie sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostlescu Cezar

    14 mai, 2022 at 7:44 am

    Este absolut normal ! Intr-O tara în care este suficient sa ai 4 clase qsi sa faci parte dintr-o gașca de ^suporteri^ ca sa ajungi în parlament…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes