Connect with us
Publicitate

Eveniment

Părinții tinerei din Covasna, care era legată cu lanțuri de pat și dulap, au fost arestați preventiv. Ei sunt acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal

Publicat

pe

Publicitate

Coșmarul tinerei de 28 de ani, din satul Bodoș, județul Covasna, pare că s-a încheiat. După ce o mare parte din viață fata a fost legată cu lanțuri în fiecare zi, chiar de către părinții ei, acum ea va avea parte de îngrijire potrivită pentru vârsta ei și afecțiunile psihice de care suferă.

Seara trecută, mama și tatăl tinerei au ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a admis cererea procurorilor, iar părinții fetei au fost trimiși în spatele gratiilor. Iată soluția, pe scurt:

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Antal Mihály şi Antal Lăcrămioara-Loreta, formulată în dosarul de urmărire penală nr. 689/P/2023. În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului ANTAL MIHÁLY (), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.04.2023 şi până la data de 04.05.2023, inclusiv. În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatei ANTAL LĂCRĂMIOARA-LORETA (), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.04.2023 şi până la data de 04.05.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (6) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, din care onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi în cuantum total de 680 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”.

Acest caz cumplit a ieșit la iveală după ce polițiștii covăsneni au aflat ce se întâmplă în casa familiei. Oamenii legii aveau indicii că o tânără este lipsită de libertate, așa că au descins în locuința unde tânăra era ținută în lanțuri.

Publicitate

„La fața locului a fost identificată o persoană, de 28 de ani, cunoscută cu afecțiuni psihice, care era legată de picior, cu un lanț, de un dulap din locuință. Polițiștii îi bănuiesc pe tatăl femeii, în vârstă de 55 de ani și pe mama acesteia, de 58 de ani, de faptul că și-ar fi legat legat fiica în interiorul imobilului. La data de 4 aprilie, cele două persoane bănuite au fost reținute pentru 24 de ore. Ulterior, cele două persoane au fost arestate preventiv. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe”, au declarat reprezentanții IPJ Covasna.

Surse din anchetă spun că fata are probleme psihice și este încadrată în grad de handicap grav. Polițiștii au aflat cu stupoare că tânăra ar fi fost legată cu lanțuri în fiecare zi, încă din anul 2012. Pe timpul zilei, tatăl și mama ar fi imobilizat-o de dulap și ar fi asigurat lanțurile cu lacăte, iar pe timpul nopții ar fi legat-o cu lanțurile de pat. În fața anchetatorilor părinții s-au apărat și au spus că au recurs la aceste gesturi pentru a o proteja pe fată.

Detalii despre acest caz înfiorător puteți citi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes