Connect with us
Publicitate

Administrație

Parcare din fonduri europene pentru turiştii care vizitează Cetatea Râșnov şi Dino Parc

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Râşnov a depus spre finanţare cu fonduri europene un proiect vizând realizarea unei parcări în Valea Cetăţii pentru turiştii care vin să viziteze principalele două obiective turistice din staţiune – Cetatea şi Dino Parc, a anunţat, joi, edilul Liviu Butnariu, potrivit AGERPRES.

“Deşi Cetatea este închisă pentru renovare de aproximativ un an, turiştii au venit, chiar dacă pentru Dino Parc, dar au vizitat şi Grădina Cetăţii, care este deschisă şi poate fi vizitată gratuit de turişti şi de aceea considerăm necesară această parcare”, a afirmat Butnariu într-o conferinţă de presă.

Valoarea proiectului este 11 milioane de lei, în acesta fiind cuprinsă şi restaurarea primei şcoli româneşti din Râşnov, precum şi amenajarea zonei de evenimente publice din Valea Cetăţii cu infrastructura necesară pentru spectacole.

“Lângă complexul de sărituri cu schiuri avem o zonă pe care am gândit-o ca zonă de agrement, cu o pistă de longboard, piste de biciclete şi un skate parc, proiectul este depus, este în evaluare şi are valoare de 1 milion de lei”, a mai spus Butnariu.

Publicitate

De asemenea, el a menţionat că, după adoptarea bugetului, va fi comandat un studiu de trafic pentru a vedea unde pot fi realizate piste de biciclete, deoarece interesul Primăriei este de a lega, prin aceste trasee, toate obiectivele turistice din oraş.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes