Connect with us
Publicitate

Economic

Paralela 45 deschide o nouă agenţie de turism la Braşov şi face angajări pentru a face faţă cererilor de vacanţe în Bulgaria: „Putem spune că pandemia se termină”

Publicat

pe

Touroperatorul Paralela 45 a anunţat joi că deschide patru agenţii noi luna aceasta şi face angajări pentru a face faţă cererilor de vacanţe în creştere. Simplificarea condiţiilor de călătorie în Bulgaria, de la 1 iunie, a dublat cererea zilnică, dar şi cererile pentru vacanţe în Turcia sunt în creştere, stat care solicită de la 1 iunie test RT-PCR ori rapid antigen numai persoanelor nevaccinate. O vacanţă în Grecia porneşte de la 291 de euro/persoană, cu reducere de o treime la început de sezon.

Publicitate

”Paralela 45 deschide patru agenţii noi, în luna iunie, şi face angajări pentru a răspunde prompt cererilor de vacanţe în creştere de la o zi la alta. Simplificarea condiţiilor de călătorie în Bulgaria, de la 1 iunie, a dublat cererea zilnică. Pentru Turcia, care solicită, tot de la 1 iunie, test RT-PCR ori rapid antigen numai persoanelor nevaccinate, cererea este în creştere. Turiştii caută vacanţe şi în ţări aflate pe lista verde, cum ar fi Italia, şi cumpără sejururi şi pentru Grecia, care a clarificat de mai multă vreme condiţiile de intrare pentru turişti”, a informat compania.

Agenţiile vor fi deschise, începând din acestă săptămână, la Alba Iulia, Ploieşti, Braşov şi Craiova. Pentru funcţionarea lor, dar şi a celorlalte agenţii, Paralela 45 a angajat încă 20% personal, de la începutul anului şi până acum.

“Putem spune că pandemia se termină la Paralela 45, ceea ce aşteptăm şi noi, şi turiştii noştri încă de anul trecut. Din iunie, deschidem agenţii şi facem angajări. Cererea de vacanţe în Bulgaria e mare, au început zborurile charter spre Grecia, încep şi spre Turcia, românii vor să meargă în vacanţă şi în Italia. Înscrierile s-au dublat faţă de luna martie”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Publicitate

Prima cursă charter a sezonului a plecat pe 1 iunie spre Rhodos, de la Bucureşti. În prima săptămână din luna iunie sunt programate chartere spre Chania/Creta (două pe săptămână), Santorini, Heraklion/Creta – de la Bucureşti, Heraklion/Creta şi Rhodos – de la Cluj-Napoca, urmând ca de la jumătatea lunii iunie 14 zboruri să lege insulele Creta, Rhodos, Zakynthos, Corfu, Santorini, Mykonos de Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Vacanţa în Grecia costă de la 291 de euro/persoană, cu reducere de o treime la început de sezon.

”Primii turişti Paralela 45 dintre cei vaccinaţi care nu se mai testează pentru Turcia, după schimbarea condiţiilor de acces, ajung sâmbătă în Antalya. Turiştii nevaccinaţi au nevoie de un test RT-PCR făcut cu până la 72 de ore înainte de îmbarcare, ori de unul antigen, realizat cu până la 48 de ore înainte. Spre Antalya, primele curse charter ale sezonului pornesc din Baia Mare şi de la Bucureşti pe 5 iunie. Din Capitală vor fi două curse în fiecare săptămână, până la începutul lunii octombrie. Alte zboruri charter spre Antalya sunt programate vara acesta de la Bacău (din 10 iunie), Timişoara (din 11 iunie), Târgu Mureş (11 iunie), Cluj-Napoca (din 12 iunie), Iaşi (din 16 iunie)”, arată compania.

Spre Bodrum există charter de la Bucureşti, în perioada iunie – final de septembrie. Vacanţa de şapte zile în Antalya, ori în Bodrum, costă de la 390 de euro/persoană, respectiv de 560 de euro/persoană, la un hotel de cinci stele, în regim all inclusive.

“În sprijinul turiştilor noştri care au nevoie de test RT-PCR pentru intrarea într-o ţară care încă îl cere, ori pentru că nu s-au vaccinat deocamdată, prin parteneriatele pe care le avem cu mai multe clinici, costul testului porneşte de la 180 de lei/persoană. De asemenea, testul pentru anticorpi costă 80 de lei la Gral Medical pentru turiştii Paralela 45. Îi încurajăm să încheie asigurarea medicală cu extensie COVID şi o asigurare storno, acoperitoare pentru orice situaţie neplăcută poate apărea”, precizează CEO Paralela 45.

Publicitate

Bulgaria, deschisă de la 1 iunie tuturor turiştilor români şi aflată pe lista verde, este foarte căutată în ultima săptămână. În această perioadă, vacanţa în Bulgaria costă de la 5 euro/noapte/persoană, cazarea fără masă.

Cerere mare este şi pentru Coasta Amalfitană, Ischia, Sardinia, Sicilia, pentru care cursele încep din a doua jumătate a lunii iunie. Cu un preţ de la 443 de euro/persoană/pachetul de şapte nopţi, vacanţele în Italia au reducere între 15 şi 25% la început de sezon.

Românii continuă să meargă în vacanţă şi în Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh), destinaţia care a atras cel mai mare număr de turişti începând din toamna anului trecut. Curse charter sunt organizate până la finalul lunii octombrie spre Hurghada din Bucureşti, Baia Mare, Craiova, Oradea, Târgu Mureş, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, şi spre Sharm el Sheikh din Bucureşti, transmite news.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes