Connect with us
Publicitate

Eveniment

Paragină înainte de inaugurare. Construcţia centrului de agrement din Predeal a început în 2014, nici acum nu este gata. S-au pierdut 7 milioane de lei, bani europeni

Publicat

pe

Investiția care ar fi trebuit să ofere o șansă turismului de vară din Predeal s-a transformat într-un eșec total. Constructorul care a început lucrările la cel mai mare centru de agrement de pe Valea Prahovei a intrat în faliment. Astfel că autoritățile au pierdut o finanţare europeană de peste șapte milioane de lei, iar clădirea începută a ajuns în paragină.

Publicitate

Saune, băi cu aburi, o grotă de gheață, o piscină pentru înot, un aquapark, trei terenuri de squash și săli de fitness, toate ar fi trebuit să se regăsească acum în Predeal, în cel mai mare centru spa și de agrement din inima României. Lucrările au început în 2014 pe 5 mai, asta în mod oficial, şi ar fi trebuit să se încheie în 2015 pe 5 noiembrie, după aproape 6 ani însă şantierul este în continuare abandonat, transmite observatornews.ro.

Motivul eşecului a fost intrarea constructorului în faliment. Astfel că lucrările s-au oprit, iar staţiunea a pierdut peste șapte milioane de lei, din finanțarea europeană nerambursabilă. Acum, primăria speră să recupereze în instanţă banii pierduţi. „Procesul va merge mai departe, noi vom continua lucrările, am făcut demersurile pe un împrumut la o bancă comercială. Ne mai trebuie 5 milioane de lei. Cam într-un an de zile lucrarea va fi finalizată, chiar mai repede”, a declarat Marius Mateescu, viceprimarul din Predeal. Costul total al investiției a fost, în 2013, de aproximativ 43 de milioane de lei. Din aceştia, 20 de milioane de lei ar fi trebuit să vină din finanţare europeană.

Un materiale video despre acest subiect puteţi vedea AICI.

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes