Connect with us
Publicitate

Eveniment

Paradă militară, în centrul Brașovului, de Ziua Națională a României. Zeci de cadre militare și mijloace tehnice vor defila în fața brașovenilor și turiștilor

Publicat

pe

Este zi de mare sărbătoare astăzi. Românii din toate colțurile lumii celebrează Ziua Națională a României. Pe lângă petrecerile pe cinste pe care oamenii le dau fie la ei acasă, fie la pensiunile și hotelurile din țară, și autoritățile au pregătit momente festive pentru a marca această zi importantă din istoria românilor. La Brașov, de exemplu, localnicii și turiștii sunt invitați la o paradă dedicată zilei naționale.

Publicitate

Ceremonia va avea loc în municipiul Brașov, pe Bulevardul Eroilor (zona Pieței Tricolorului – Modarom), începând cu orele 12:00 și va debuta cu întâmpinarea prefectului județului, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov. După salutul drapelului de luptă, muzica militară și militarii din detașamentul constituit vor interpreta Imnul Național al României. Va urma oficierea serviciului religios. În continuare, prefectul județului și comandantul Garnizoanei vor susține alocuțiuni referitoare la însemnătatea evenimentului.

În încheierea ceremoniei vor defila militari reprezentând Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și mijloace tehnice aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Nicolae Titulescu”, Grupării Mobile de Jandarmi ”Burebista”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” al județului Brașov și Direcției Regionale Vamale Brașov.

În premieră, la defilare va participa și un pluton de militari francezi aparținând Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO din România, de la Baza militară Cincu. De asemenea, o formație de aeronave aparținând Aeroclubului Teritorial „Iosif Șilimon” Brașov va survola zona de desfășurare a ceremoniei.

Publicitate

De la orele 18:00, va avea loc o retragere cu torțe a 6 plutoane de militari, însoțiți de muzica militară, pe itinerarul Piața Sfatului – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes