Connect with us
Publicitate

Social

Parada Junilor – o tradiție din ce în ce mai greu de păstrat. Anulat pentru al doilea an consecutiv, obiceiul emblemă al Brașovului riscă să piară dacă autoritățile nu se implică mai mult

Publicitate

Publicat

pe

Duminică, străzile urbei ar fi trebuit să răsune de „Hristos a Înviat”!, spus într-un glas de Junii Brașovului – aproximativ 200 de călăreți, membri ai celor 7 Societăți. Pentru al doilea an consecutiv însă, parada a fost anulată din cauza pandemiei.

Publicitate

Nu este însă primul hop pe care această tradiție îl are de înfruntat. De-a lungul istoriei, Junii s-au confruntat cu nenumărate provocări, însă au reușit să supraviețuiască până în ziua de azi, în ciuda tuturor piedicilor.

Tradiția emblemă a Brașovului este unică în această parte de lume, la fel ca Urșii de la Bacău, renumiți pe întreg mapamondul. Spre deosebire de aceștia din urmă însă, pe care îi putem vedea doar în preajma Anului Nou, Junii noștri au diverse activități de-a lungul anului care ar putea atrage turiști – adică bani la bugetul local.

Cât de greu le este însă să facă acest lucru, de ce au nevoie ca să ducă tradiția mai departe și cât de interesați mai suntem noi, românii, de păstrarea obiceiurilor – afli dintr-un interviu în exclusivitate cu Mihai Moraru, președinte la Societatea Junilor Brașovecheni – diseară, de la ora 20:00, aici – pe site-ul Brasov.net, sau pe pagina noastră de Facebook. Dă click pe „primește memento” pentru a te asigura că nu ratezi discuția!

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes