Connect with us
Publicitate

Social

Papa Francisc susține că Viktor Orban i-a spus că Putin intenționează să pună capăt războiului pe 9 mai

Publicat

pe

Publicitate

Papa Francisc a declarat că premierul ungar Viktor Orban i-a spus, atunci când s-au întâlnit la sfârșitul lunii aprilie, că președintele rus Vladimir Putin intenționează să pună capăt invaziei din Ucraina pe 9 mai, de „Ziua Victoriei” în Rusia, conform CNN citat de G4media.

Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian Corriere della Sera într-un interviu publicat marți.

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a afirmat Papa Francisc.

„Acest lucru ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci și de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot”, a explicat Suveranul Pontif.

Publicitate

„Nu există suficientă voință pentru pace. Sunt pesimist, dar trebuie să facem toate gesturile posibile pentru a opri războiul”, a spus Papa.

Liderul religios de la Vatican a repetat declarațiile anterioare potrivit cărora este pregătit să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu Putin și a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

„Nu am primit încă un răspuns și insistăm în continuare, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu dorește să aibă această întâlnire chiar acum. Dar atâta brutalitate, cum să nu o oprești? Acum 25 de ani am trăit același lucru cu Rwanda”, a spus Papa Francisc.

Papa a spus că nu va călători deocamdată la Kiev, trimițând în schimb un reprezentant.

„Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar și eu sunt preot, ce pot să fac? Voi face tot ce pot. Dacă Putin a deschis ușa”, a mai precizat Suveranul Pontif.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes