Connect with us
Publicitate

Social

Papa Francisc, a vorbit despre cetățenii care au plecat în vacanță: „Realitatea m-a întristat”

Publicat

pe

Publicitate

Papa Francisc a luat atitudine împotriva celor care au plecat în vacanță, în perioada sărbătorilor, pentru a scăpa de restricțiile anti-Covid 19.
Suveranul Pontif i-a criticat duminică pe cei care au plecat în vacanţă în străinătate pentru a scăpa de restricţiile impuse pe timpul pandemiei de coronavirus, spunând că aceştia trebuiau să dea dovadă de o mai bună conştientizare a suferinţelor celorlalţi, informează Reuters.

Într-un discurs rostit după binecuvântarea sa săptămânală Angelus, suveranul pontif a spus că a citit relatări în presă despre persoane care au călătorit cu avionul pentru a scăpa de restricţiile guvernamentale şi a se distra în altă parte.

„Nu s-au gândit la cei care au rămas acasă, la problemele economice ale multor persoane care au fost loviţi dur de lockdown, la oamenii bolnavi. (S-au gândit) doar cum să meargă în vacanţă şi să se distreze”, a spus papa Francisc.

„Nu știm ce ne va rezerva 2021”

„Realitatea m-a întristat”, a spus acesta într-un mesaj video transmis din biblioteca Palatului Apostolic din Vatican.

Tradiţionala rugăciune Angelus este rostită în mod obişnuit de la o fereastră care dă spre Piaţa Sfântul Petru, dar a fost mutată în interior pentru a preveni astfel formarea unor mulţimi de oameni în piaţă şi a limita transmiterea COVID-19.

„Nu ştim ce ne va rezerva 2021, dar ceea ce puteam face împreună este să depunem mai mult efort pentru a avea grijă unul de celălalt. Suntem tentați să avem grijă doar de propriul interes”, a adăugat suveranul pontif.

Multe ţări au impus restricţii stricte pentru a preveni transmiterea coronavirusului, care a dus la moartea a peste 84 de milioane de persoane la nivel global, potrivit celui mai recent bilanţ întocmit de Reuters, scrie Agerpres.

Publicitate

Papa Francisc a împlinit, pe 17 decembrie 2020, 84 de ani, fiind la a opta sa aniversare de când a fost ales papă și una marcată de pandemia de COVID-19.

Născut cu numele de mirean Jorge Mario Bergoglio în 1936, fiu al unor imigranți din Piemont în Argentina, acesta a studiat și învățat diferite meserii, obținând o diplomă de tehnician chimist.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes