Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Pandemia nu afectează târgul de mărţişoare din Braşov. Când apar tarabele în oraş

Publicat

pe

Publicitate

Începând de vineri, 26 februarie, comercianții de mărțișoare își vor putea vinde produsele pe promenada de la Parcul Titulescu, iar din 27 februarie vor fi amplasate și mesele cu mărțișoare din fața complexului Bartolomeu, de pe str. Filiași (Triaj) și de pe str. Levănțicăi (Noua).

,,Și anul acesta am reușit să punem la dispoziției locurile tradiționale pentru cei care doresc să comercializeze mărțișoare. De mai bine de o săptămână avem discuții la nivel de instituții în Brașov pentru a vedea cum putem să facem acest lucru. Este foarte important să respectăm normele de distanțare și de prevenire a Covit-19, drept pentru care am luat aceste lucruri în calcul și abonamentele sunt oferite cu condiția ca acești comercianți să respecte normele de distanțare. Este necesar să aibă minim doi metri între ei pentru a respecta normele. Tarabele cu mărțișoare vor fi pe aleea pietonală a Parcului Central, vor fi în fața complexului Bartolomeu, în Noua – pe strada Levănțicăi la intersecția cu Prunului – și în Triaj, pe strada Filiași. La aceste activități vom avea și sprijinul poliției locale, cu care am discutat astfel încât în fiecare zi să verifice locurile în care se comercializează mărțișoarele. Pe această cale doresc să le solicit cetățenilor care vor merge să cumpere de la comercianți, dar și comercianților, să respecte normele de distanțare, să fie precauți, și sunt convins că în felul acesta nu vom avea probleme. În cazul în care vom observa că sunt probleme sau că un comerciant nu respectă aceste norme, din păcate vom fi nevoiți să-i retragem abonamentul de ocupare a domeniului public“, a explicat viceprimarul Sebastian Rusu.

Comercianții din cartierele Bartolomeu, Triaj și Noua au posibilitatea ca după perioada de vânzare a mărțișoarelor, între 7 și 8 martie să comercializeze, în aceleași locații, flori cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Pe aleea pietonală de la Parcul Titulescu vor fi eliberate 22 de abonamente de ocupare a domeniului public, în Bartolomeu, 11 abonamente, în cartierul Noua, 9 abonamente, iar în cartierul Triaj, 3 abonamente destinate comercializării de mărțișoare pe domeniul public.

Publicitate

Tarifele plătite de comercianți sunt următoarele: pietonala Parcul Titulescu – 6 lei/mp/zi, complex Bartolomeu – 3,6 lei/mp/zi, str. Levănțicăi – 3,6 lei/mp/zi, str. Filiași – 2,4 lei/mp/zi.

Mărțișoarele se vor comercializa și în piețele publice

Serviciul Public Administrare Piețe a scos, astăzi, la licitație, 99 de locuri pentru vânzare de mărțișoare și cadouri de 8 Martie, exclusiv flori. Dintre acestea, 20 de locuri sunt în Piața Dacia, 45 în Piața Star, 17 în Piața Astra și 17 în Piața Tractorul. Tariful, valabil din 2019, pentru perioada 22 februarie – 8 martie, este de 633 de lei.

În cursul procedurii de astăzi s-au prezentat doar 18 comercianți – 3 în Piața Dacia, 5 în Piața Astra și 10 în Piața Tractorul. Locurile rămase libere vor fi atribuite în mod direct celor care solicită acest lucru, tariful fiind același.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes