Connect with us
Publicitate

Economic

Pandemia a lovit economia. Brașovul a pierdut 5.827 salariați de la sfârșitul lunii ianuarie 2020

Publicat

pe

Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna iulie 2020 la nivelul judeţului Braşov de 2.940 lei, mai mic cu 60 lei (‐2,0%) faţă de luna precedentă şi mai mare cu 50 lei (+1,7%) comparativ cu luna corespunzatoare a anului anterior, potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Brașov.

Publicitate

Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în industrie şi construcţii. Câstiguri salariale sub media judeţului s-au înregistrat în agricultură, silvicultură, pescuit şi în servicii.

Numărul mediu al salariaţilor a fost în luna iulie 2020 188.388 persoane la nivelul judeţului Braşov, în scădere cu 5.551 persoane comparativ cu anul precedent.

Dacă ne uităm la datele centralizate la sfârșitul lunii ianuarie 2020, observăm că numărul mediu de angajați era de 194.215 persoane la nivelul judeţului Braşov. Până la sfârșitul lunii iulie 2020, în 6 luni de pandemie, practic au dispărut de la nivelul județului 5.827 locuri de muncă.

Publicitate

Mai mult, dacă ne uităm pe evoluția efectivului de salariați din ianuarie 2017 până la sfârșitul lunii iulie 2020, observăm că numărul mediu de angajați a scăzut la nivelul începutului lui 2018.

Evoluția efectivului mediu al salariaților de la nivelul județului Brașov ianuarie 2017 – iulie 2020

Braşovul rămâne în continuare pe locul patru la nivel național după efectivul mediul al salariațiilor din județ, după municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Timiş.

Vești bune

Mai sunt și vești bune, în momentul de față la Brașov se fac angajări, site-ul AJOFM are o ofertă de peste 850 locuri de muncă disponibile în tot județul. Pentru detalii vă puteți adresa AJFOM aici.

La nivel național

Publicitate

Câştigul salarial mediu lunar net la nivelul economiei naţionale a fost 3.372 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 74 lei (+2,2%), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Potrivit INS, valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante.

Comparativ cu luna iulie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1%, Conform statisticii oficiale, indicele câştigului salarial real a fost 105,2% pentru luna iulie 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Anexa

Evoluția efectivului mediu al salariaților de la nivelul județului Brașov în perioada ianuarie 2019 – iulie 2020

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes