Connect with us
Publicitate

Social

Pana uriașă de curent electric a lăsat fără energie nu doar Brașovul, ci și alte două județe. Transelectrica dă vina pe codul roșu de vreme severă

Publicat

pe

photo of truss towers

O avarie la rețeaua de transport a energiei electrice apărută in după-amiaza zilei de marți, 29 iunie, a lăsat fără curent zeci de mii de consumatori din trei județe, printre care Brașov.

Operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, a transmis că alimentarea cu energie electrică a fost afectată în județele Brașov, Covasna și Prahova pe fondul vremii severe, din cauza unui defect survenit în rețeaua electrică de transport ale cărui cauze tehnice sunt în prezent în analiză.

„Marți, 29 iunie 2021, la ora 14.34, pe fondul fenomenelor meteorologice de vreme severă, a avut loc un defect în Rețeaua Electrică de Transport din zona Brașov, care a afectat alimentarea cu energie electrică din zona județelor Brașov, Covasna și nordul județului Prahova.

Incidentul a fost remediat în jurul orei 14.53, toți consumatorii fiind ulterior realimentați. Cauzele tehnice ale producerii incidentului sunt în analiză la nivelul specialiștilor din CNTEE Transelectrica SA.

Publicitate

Menționăm că în zona traversării montane a LEA 400 kV Gutinaș – Brașov este în vigoare un cod roșu de vreme severă, fiind emise mai multe avertizări prin intermediul sistemului ROALERT” se arată într-un comunicat al Transelectrica.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes