Connect with us
Publicitate

Eveniment

Pană de curent la o unitate medicală din Braşov. Timp de o oră pacienţii au stat în beznă

Publicat

pe

Timp de o oră, Spitalul Astra din Braşov a rămas fără curent electric. Perioadă în care pacienţii de la două cabinete au rămas în beznă totală.

Publicitate

Spitalul Astra din Braşov a rămas fără curent timp de o oră. În acest interval, pacienţii pentru al căror consult sau tratament era nevoie de energie electrică au fost nevoiţi să aştepte. Cel mai dificil a fost pentru cei care aveau programare la boli cardio-vasculare sau ortopedie, ambele situate la subsol. Aici era întuneric beznă, iar pacienţii mai în vârstă, care nu ştiau să folosească lanterna telefonului, au fost nevoiţi să meargă pe bâjbâite până au găsit banca pe care să se aşeze, anunţă adevarul.ro.

„Eu am stat aici mai bine de un sfert de oră pe întuneric. Acum, ce pot să spun? Se mai întâmplă şi defecţiuni”, spune un bătrân.

„E înghesuială, n-ai curent, nu te vezi, nu ştii unde să stai, nu vezi să te aşezi pe bancă. Acestea sunt condiţiile. Şi, spitale noi, pauză”, spune un alt vârstnic.

Publicitate

„Eu am parcat la 11 şi 10 minute şi a durat maxim 10 minute până am ajuns aici. Nu era curent şi a revenit la 12 şi un sfert, deci cel puţin 55 de minute a durat pana”, spune un al treilea bărbat.

Reprezentanţii unităţii medicale, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Marius Leonte, au transmis că, suprasolicitată, reţeaua, care este foarte veche, a cedat. A intrat în funcţiune generatorul, dar a cedat şi acesta şi spitalul a rămas fără curent. A fost nevoie de intervenţia specialiştilor de la Electrica pentru remedierea defecţiunii.

Chiar şi organizarea spitalului lasă de dorit, cu două cabinete situate la subsolul tehnic, unul în care condiţiile de igienă sunt precare şi, cel mai grav, nu are cum să îndeplinească toate cerinţele în caz de producere a unui incendiu. În plus, unul din cabinete este de ortopedie, iar persoanele cu fracturi la picioare sunt nevoite să coboare pe scările care nu au nicio variantă pentru un cărucior, atunci când liftul nu funcţionează, cum s-a întâmplat şi miercuri, 20 iulie 2022.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes