Connect with us
Publicitate

Cultural

Pălăria, de la accesoriu la piesă de muzeu. O expoziție inedită poate fi admirată la Muzeul Civilizaței Urbane a Brașovului

Publicat

pe

Publicitate

Din cele mai vechi timpuri, pălăria a fost un accesoriu care nu lipsea din garderoba domnilor, dar și a domnițelor. De diferite culori, forme și mărimi, pălăriile au completat perfect ținutele celor care au vrut să iasă în evidență. La Muzeul Civilizației Urbane din Brașov turiștii vor putea admira o colecție inedită de accesorii care au împdobit podoaba capilară a oamenilor, vreme de sute de ani.

Expoziția „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic” va putea fi admirată începând de joi, 23 septembrie, de la ora 18.00.

„Expoziția atrage atenția asupra unui simbol al eleganței, pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje, descifrate și înțelese de toți membrii comunității. Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției Oana Țigănuș, propune publicului o călătorie în timp urmărind redarea atmosferei Brașovului de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi și o selecție de pălării simbol pentru Brașov”, a anunțat Bogdana Balmuș, șeful biroului relații publice, de la Muzeul de Etnografie Brașov.

În cadrul vernisajului, vizitatorii vor putea chiar să probeze și să se fotografieze cu pălării create de designerul Kristina Dragomir, inspirate din perioada interbelică. Expoziția va putea fi vizitată până la finalul lunii noiembrie.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes