Connect with us
Publicitate

Social

Pacienții cu cancer, cei mai vulnerabili în pandemie. HOSPICE Casa Speranței face un apel către cei care pot ajuta

Publicat

pe

Publicitate

Nu abandonați bolnavii cu cancer! Este apelul pe care îl fac, din nou, cei de la HOSPICE Casa Speranței, care au făcut eforturi până acum să fie alături de pacienții cu boli incurabile, care nu s-au mai putut adresa spitalelor în aceeași măsură ca înainte de pandemie.

De exemplu, datele Observatorului Român de Sănătate arată că peste jumătate dintre bolnavii cronici de la noi din țară nu au beneficiat de tratamentele de care aveau nevoie. În pus, starea de sănătate li se deteriorează și, în final, presiunea este pusă tot pe sistemul sanitar, deja suprasolicitat. Mai mult, nivelul total al spitalizărilor acestora a fost cu aproape 50% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut:

“Cifrele evidențiate în raportul Observatorului Român de Sănătate scot la iveală o realitate resimțită de echipele HOSPICE încă din primăvara acestui an – mulți dintre pacienți sunt nevoiți să își amâne internările sau investigațiile din cauza restricțiilor sau a locurilor limitate din spitale. Vorbim aici de pacienți care nu au timp de irosit – mulți dintre ei ajung la noi în stare gravă și foarte gravă și, pentru ei și familiile lor, HOSPICE rămâne singura mână de ajutor care li se mai putea întinde”, a spus responsabilul de comunicare al Fundației, Andreea Țirea.

Hospice a fost unul din puținele ajutoare primite de cei cu boli incurabile. Asta deși, în an de pandemie, sponsorizările și donațiile s-au redus drastic. Și în acest condiții, Fundația a continuat să ofere speranță.

Publicitate

“În primele 9 luni ale acestui an, am avut în îngrijire 4000 de pacienți la HOSPICE Casa Speranței. Echipele au reușit să ajungă la peste 4300 de vizite la domiciliu, iar unitățile cu paturi au înregistrat peste 7500 de zile de internare. Vorbim aici de servicii gratuite pentru pacienți, dar facem eforturi considerabile pentru a strânge fondurile necesare”, a adăugat Andreea Țirea.

Oricine poate sprijini eforturile Hospice, cu oricât de puțin. De exemplu, puteți dona pe hospice.ro. Sau, puteți trimite un SMS, la 8864 cu mesaj TIMP. Costul este de 4 euro.

Patronii, la rândul lor, se pot implica, fără costuri suplimentare. Trebuie doar să utilizeze până la sfârșitul acestui an facilitatea fiscală care permite direcționarea până la 20% a impozitului pe profit/venit datorat statului sau 0,75% din cifra de afaceri către fundația HOSPICE Casa Speranței.

Toate detaliile le găsiți pe hospice.ro.

Sursa RadioRomaniaBrasovFM.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes