Connect with us
Publicitate

Turism

Pachetele pentru Crăciun și Revelion vor fi mai scumpe, în acest an. Hotelierii din Poiana Brașov au majorat tarifele cu 15%

Publicat

pe

Creșterea prețului la gaze și energie electrica va scumpi și vacanțele de sărbători ale românilor. Hotelierii din Poiana Brașov au scos pe piață pachetele pentru Crăciun și Revelion, iar tarifele din acest an sunt cu 10 până la 15% mai mari decât în sezonul trecut, anunță observatornews.ro.

Publicitate

Un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana Braşov va fi mult mai scump decât anul trecut. Într-un hotel de trei stele, decorul şi priveliştea costă.

„De Revelion, tarifele pornesc pentru o cameră dublă de la 7.400 de lei, camera fiind cu şemineu şi vedere către masivul Postăvarul. Tarifele au crescut cu 10 la sută faţă de anii precedenţi”, a declarat Adriana Cernat, recepţioneră.

Sărbătorile sunt şi mai scumpe la un hotel de patru stele. Între 4.300 şi 5.700 lei, de Crăciun şi între 7.000 şi 9.200 lei, de Revelion.

Publicitate

„Noi am adăugat undeva la 15 la sută, scumpirea reală, pe preț de cost, nicidecum o scumpire pe adaosul comercial, să se reflecte și în venituri”, spune Gabriel Roşca, directorul hotelului.

„Preţurile sunt undeva, să le estimăm așa, cu 15 – 18% mai mari, față de anul trecut. Pentru un pachet de cinci zile, preţul pleacă undeva în jur de 1.200 de lei pe noapte, pentru o familie cu un copil”, a spus Sorin Coman, directorul unei pensiuni.

În Poiana Braşov gradul de ocupare este deja de 40 la sută cu trei luni înainte de anul nou. Iar cine îşi doreşte să petreacă Revelionul în străinătate, trebuie să ştie că vacanţele exotice s-au scumpit anul acesta chiar şi cu 50 la sută.

„Dacă anul trecut 7 zile într-un resort de 4 stele all inclusive in Punta Cana, transport aerian inclus era într-un maxim de 1400-1500 de euro de persoană, anul acesta sub 1.800-2.000 de euro de persoană, acelaşi resort, cu aceleaşi servicii incluse nu mai este disponibil”, a declarat Roxana Ilinca, reprezentant agenţie de turism.

Dubai, Egipt şi Zanzibar sunt printre cele mai căutate destinaţii de vacanţă pentru sărbătorile de iarnă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes