Connect with us
Publicitate

Cultural

OVI și Fraţii Cazanoi, feat Sorin Zlat – concert special de colinde

Publicat

pe

Luni, 21 decembrie 2020, ora 19.00, de pe scena Sălii Patria se va transmite ONLINE Concertul Special dedicat sărbătorilor de Crăciun, eveniment susținut de  renumiții artiști OVI și FRATII CAZANOI alături de pianistul de jazz SORIN ZLAT!

Publicitate

Programul prezintă compoziții și aranjamente originale ale apreciaților interpreți OVI, Cezar și Anatol Cazanoi, cât și creații ale pianistului de jazz Sorin Zlat, alături de bandul său.

Deasemenea, printre invitați  se numară și Cvartetul Filarmonicii Brașov, Gaudeamus Quartet.

 OVI (Ovidiu Jacobsen) – vocal/keys
Cezar Cazanoi – instrumente tradiționale de suflat
Anatol Cazanoi – țambal
Sorin Zlat – pian
Eugenia Nicolae – voce
Sebestyen Sandor Joo – chitara bass
Marius Ciupitu – drums
Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov®

Publicitate

Evenimentul va fi transmis pe pagina web a Filarmonicii Brașov:

Repere artistice…

Sorin Zlat (Pian) -Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator și câștigător a peste douăzeci de premii naționale și internaționale, este absolvent al Facultății de Muzică”George Enescu” din Iași, secția clarinet clasic șimasterand al Universității de Muzicădin București, secția jazz, instrument-pian la clasa renumitului pianist și profesor de jazz Mircea Tiberian. Sorin a creat un repertoriu ce conține piese de jazz originale, precum și standarde reorchestrate, traversândstilurile latin, jazz, pop și clasic, orchestrate pentru a reflecta personalitatea sainterpretativăunică, ce i-a adus recunoașterea pe scena de jazz Europeanăsi Nord Americană. Printre numeroasele premii câștigate de către Sorin, menționăm Marele Premiu încompetițiile de jazz din Monaco (2013), Montreux (2015)șiJacksonville,Florida(2015), în cazul celei din urmă fiindprimul pianist de origine română, dar și primul pianist internațional care a câștigat pentru prima datăacest concurscu o traditie de peste 30 de ani. În vara aceluiași an, Sorin a lansat albumulEndurancece conține aranjamente și compoziții personale, un album primit cu multăapreciere de către iubitorii de jazz.***OVI (Ovidiu Jacobsen)este un artist româno-norveg

OVI (Ovidiu Jacobsen)este un artist româno-norvegian, cântăreț, pianist și compozitor. Încă de la începutul carierei sale s-a remarcat în plan internațional câștigând competiții muzicale și fiind invitat anual să susținăsute de concerte în toată lumea. Printre numeroasele sale realizări profesionale se numără poziția de finalist și premiileobținute la unele dintre cele mai importantecompetiții europene, precum Cerbul de Aur Brașovsau competiția Eurovision. Albumul său de debut a fost înregistrat în LA, California împreună cuPreston Glass, fiind ulterior lansat înOsloderenumiții producătoriSimen Eriksrud șiEspen Berg (SEEB)

Cezar Cazanoi  este născut în Republica Moldova, într-o familie cu tradiție muzicală, fiind a patra generație de muzicieni, tatăl inițiindu-l în arta folclorului românesc.ȚȘi-a început studiile la Liceul de Muzicădin Chișinău, continuând la Academia de Muzicădin Cluj (Transilvania), la clasa de Flaut. In perioada 2000-2002, este artist instrumentist la Opera Naționalădin Cluj și membru în diverse ansambluri de muzicăde cameră. Deopotrivă, este colaborator al Filarmonicii de Stat „Transilvania”. Laureat al premiului I la Festivalul Național de Folclor al TVR, premiant la numeroase concursuri de muzicăclasică, folclor și jazz, Cezar a înregistrat mai multe discuri cu Orchestra NaționalăRadio România, Orchestra NaționalăRadio Moldova, Filarmonica „Transilvania” –Cluj și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău.

Publicitate

Alexandra Grancea, PR Filarmonica Braşov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes