Connect with us
Publicitate

Administrație

OUG pentru stimularea vaccinării. Medicii de familie, plătiți cu 60 de lei pentru fiecare vaccin administrat

Publicat

pe

woman in black crew neck t-shirt wearing white face mask
Publicitate

Medicii de familie vor fi plătiți cu câte 60 de lei la fiecare inoculare cu vaccin împotriva Covid-19, în timp ce orice unitate sanitară din țară va putea imuniza cetățenii, conform unei ordonanțe de urgență pregătite de Guvern pentru a crește gradul de vaccinare în rândul românilor.

Potrivit datelor Profit.ro, Executivul va majora de la 10% la 25% limita maximă a pierderilor admise pentru vaccinurile împotriva Covid-19.

Cadru legal pentru vaccinare la domiciliu
Ordonanța creează cadrul legal astfel încât un număr seminficativ de persoane, în perioada următoare, să fie imunizate, la domiciliu, de către medicul de familie aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate, activitate tarifată cu 60 lei/inoculare.

Tariful propus este mai mare decât cel pentru vaccinarea în cabinet (40 lei/cabinet) pentru a acoperi cheltuielile de deplasare precum și cele pentru materialele sanitare necesare suplimentar față de cele din cabinet.

Publicitate

Guvernul vrea astfel să atingă ținta de 10 milioane de persoane vaccinate, iar pentru aceasta arată că se impune ”fie vaccinarea într-o proporție foarte mare a populației adulte (aproximativ 13.500.000 de vaccinați peste 18 ani) fie extinderea vaccinării la categorii noi de vârstă care, deși dezvoltă cu o frecvență redusă forme severe de Covid-19, sunt susceptibile infecției și pot susține transmisia virusului în comunitate”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes