Connect with us
Publicitate

Economic

Ospătarii şi bucătarii din Braşov au protestat astăzi

Publicat

pe

Protestul oamenilor care lucrează în domeniul ospitalităţii a fost unul de amploare şi la Braşov. În centrul oraşului aproape jumătate dintre lucrătorii din restaurante au protestat astăzi între orele 17.00 şi 18.00. Ospătarii, bucătarii şi barmanii au ieşit în faţa restaurantelor cu afişe în mâini şi au cerut ca restaurantele să se deschidă şi în interior.

Publicitate

„Mi se pare normal să protestăm pentru că interioarele noastre nu sunt deschise. Suntem cu toţii de acord că trebuie să ne protejăm, să luăm măsurile necesare pentru protecţia angajaţilor, a oaspeţilor, dar eu zic că trebuie să deschidem interioarele pentru că vine toamna”, a declarat Cristian Macedonschi, managerul unui restaurant.

„Cerem să ni se ofere un cadru legal, nişte reguli pe care să le punem în practică pentru că suntem profesionişti. Mai departe statul poate verifica dacă le îndeplinim… Noi am adunat numai cheltuieli şi datorii şi faţă de furnizori pe care nu am mai putut să îi plătim şi faţă de de furnizorii de utilităţi”, spune Marius Purcelea, managerul unui restaurant care nu are terasă şi a fost închis în toată această perioadă.

Pentru a atrage atenţia autorităţilor că se descurcă tot mai greu, angajaţii din restaurante au oprit activitatea timp de o oră. Nu au mai servit la mese şi s-au aliniat în faţa localurilor.

Publicitate

„Unii colegi au stat în şomaj tehnic, dar cu foarte puţini bani pe lună nu rezişti. Sunt care au rate la bănci, au familie, copii. În stilul ăsta nu se poate, e la pământ tot”, a declarat Dorin Toma, barman la un restaurant din Piaţa Sfatului.

„Să se gândească şi la noi, să deschidem restaurnatele pentru că dacă nu intrăm în faliment. Suntem obligaţi să ne trimitem angajaţii în Europa, în alte ţări. Cu ce încasări sunt acum nu mai rezistăm. Chiria se plăteşte, taxele le plătim, chirie pe domeniu public şi nu putem să încasăm… Fără interior suntem obligaţi să închidem total şi să plecăm, nici nu ştiu unde. Încasările faţă de anul trecut în perioada asta sunt la 40%”, spune Horia Huluban, managerul unui restaurant din Piaţa Sfatului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes