Connect with us
Publicitate

Administrație

Ordin de ministru pentru Spitalul Regional Brașov

Publicat

pe

Ministerul Sănătății a pus în procedura de transparență decizională actul normativ pentru modificarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1765/2006, privind arondarea județelor la centrele regionale, luându-se în considerare regiunile de dezvoltare socioeconomică din care fac parte, precum și distanțele aeriene și terestre dintre un spital județean și un anumit centru regional.

Practic, prin acest act se modifică arondarea din Regiunea de dezvoltare Centru, astfel: „Spitalele din județele Mureș, Alba, și Sibiu sunt arondate centrului universitar Târgu Mureș, respectiv unităților sanitare regionale de tip IA și IB din acest centru, iar spitalele din județele Harghita, Covasna și Brașov vor fi arondate Centrului Universitar Brasov, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru”.

În referatul de aprobare se precizează: „În urma realizării studiului de pre-fezabilitate s-a propus o structură nouă a Spitalului regional de urgență Brașov care să deservească județele Brașov, Harghita și Covasna. Pe această structură, BERD va realiza studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investiții Spital Clinc Regional de Urgență Brașov. Astfel, pentru realizarea obiectivului de investiții prin alocare la Spitalul Clinic Regional de Urgență Brașov a județelor Harghita, Covasna și Brașov se impune modificarea art. 6 alin. (7) al Ordinului ministrului Sănătății nr. 1765/2006, privind arondarea unităților sanitare la centre universitare”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes