Connect with us
Publicitate

Social

Orban: „Pregătim deschiderea şcolilor, dar trebuie redus numărul de elevi din clase”

Publicat

pe

Publicitate

Primul ministru Ludovic Orban a abordat, luni seară, la Digi24 subiectul legat de deschiderea şcolilor. Astfel, acesta a dezvăluit existența mai multor scenarii pentru ca acest fapt să se întâmple în septembrie, în funcie de evoluția epidemiei, după cum notează edupedu.ro. El a mai spus că numărul elevilor dintr-o clasă trebuie redus.

Şeful guvernului a menţionat că scenariile pentru deschiderea școlilor sunt analizate într-un grup interministerial, fără să poată să ofere detalii exacte. „Am constituit un grup interministerial în care am pregătit deschiderea şcolilor în funcţie de diferitele variante epidemiologice. Nu pot să spun acum. Dacă reducem numărul de cazuri şi riscul de infectare scade semnificativ, deschidem şcoala într-un fel, dacă va creşte numărul de cazuri, deschidem şcoala într-alt fel.

Sunt variante, deschidem şcoala cu toţi copiii în clasă, deschiderea să o facă pe rând în clasă, online sau să se facă oricum şcoală, să finalizăm achiziţia tabletelor, pentru copiii care nu au acces la internet. Dar nu putem stabili acum. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare scenariu. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia”, a declarat Ludovic Orban, potrivit sursei citate.

Totodată, el a precizat că „trebuie redus numărul de elevi în clasă, oricum aveam număr mare de elevi în clase, peste 30 în şcolile cu renume mai ales. Dar şi în alte şcoli, oricum avem număr mare de copii în clasă”.

Publicitate

foto: digi24.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes