Connect with us
Publicitate

Administrație

Victorie pentru studenți. Orban: Gratuitatea pentru studenți la călătoriile cu trenul va fi menținută pe ruta dintre domiciliu și facultate

Publicat

pe

Publicitate

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat miercuri că gratuitatea pentru studenți la călătoriile cu trenul va fi menținută între localitatea de domiciliu și localitatea unde se află facultatea.

„Am văzut că a fost prezentată şi informaţia pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenţilor într-un mod care nu e conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menţine gratuitatea pentru studenţi, dar se va menţine pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi localitatea în care îşi efectuează studiile. Nu se renunţă la gratuitatea pe transportul către facultate şi de la facultate către casă. De asemenea, evident, vor beneficia în continuare de nişte reduceri ale cuantumului călătoriilor, de care au beneficiat. Din păcate, a fost transmisă public informaţia, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasarea către facultate”, a precizat Orban.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă sporurile pentru bugetari vor fi eliminate din bugetul pe anul acesta, Orban a spus: „M-aţi întrebat după şedinţa coaliţiei de luni şi v-am spus că nu s-a luat nicio decizie legată de sporuri. Nu s-a luat nicio decizie legată de sporuri”.

Liderul PNL anunțase luni că guvernul Cîțu discută ”o propunere” prin care să fie eliminat sistemul actual de gratuitate totală pentru călătorii cu CFR pentru studenți.

Publicitate

Dacă gratuitatea finală va fi eliminată, se va reveni la vechiul sistem în care studenții își vor putea deconta un anumit număr de călătorii, efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care își efectuează studiile, a mai spus Orban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes