Connect with us
Publicitate

Social

Orban anunță restricții majore în România începând de luni

Publicat

pe

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că măsurile propuse de președintele Klaus Iohannis, și anume restricționarea circulației pe timpul nopții, școala online, telemuncă și magazine închise la ora 21.00, vor fi puse în aplicare de luni, după modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, scrie MEDIAFAX.

Publicitate

„Măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă, în baza Legii 55. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare, care trebuie să treacă prin CNSU, să fie adoptate de Guvern. Putem să luăm deciziile și aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a HG”, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat că este bine ca aceste modificări să fie cunoscute înainte de a intra în vigoare. „Solicit tuturor miniștrilor, tuturor conducătorilor de instituții fermitate și angajament maxim în transpunerea lor în practică”, a mai spus Orban.

E nevoie de măsuri mai ferme, cele de până acum nu mai sunt suficiente, a spus președintele Klaus Iohannis la începutul ședinței de Guvern. El a propus ca școlile să treacă toate în online, angajații în sistem de telemuncă și, acolo unde este posibil, magazinele să fie închise la ora 21.00.

Publicitate

De asemenea, masca ar urma să devină obligatorie în întreaga țară.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes