Connect with us
Publicitate

Util

Ora de iarnă 2022. Când dăm ceasurile înapoi cu o oră, în acest an

Publicat

pe

La sfârșitul acestei luni, România va trece la ora de iarnă. În noaptea de 29 spre 30 octombrie, românii vor da ceasurile înapoi, iar astfel ora 4.00 va deveni ora 3.00. Practic ziua de 30 octombrie va fi cea mai lungă din an pentru că va avea 25 de ore și nu 24, așa cum se întâmplă în mod normal.

Publicitate

Schimbarea orei poate afecta oamenii. Specialiștii spun că o persoană ar avea nevoie de una sau două săptămâni pentru ca organismul uman să se obișnuiască cu noul fus orar. Pentru a trece mai ușor de această nouă schimbare medicii recomandă reducerea consumului de cafea, ceai negru sau orice alte energizante.

Acest sistem de schimbare a orei pe timpul verii și al iernii a fost adoptat de țările din Europa în urmă cu un secol, iar scopul principal a fost acela de a economisi energie. Acest lucru însă ar putea să dispară. În 2019, Uniunea Europeană a primit o propunere pentru renunțarea la această schimbare, însă multe țări s-au opus unei astfel de decizii.

Anul 2021 ar fi trebuit să fie ultimul în care oamenii să facă această schimbare de oră, dar toate statele trebuiau să informeze Uniunea Europeană despre decizia lor. Pandemia de covid-19 a amânat luarea unei astfel de decizii.

Publicitate

Inclusiv în Parlamentul României a fost depusă o propunere legislativă pentru renunțarea la ora de vară și păstrarea orei de iarnă, însă aleșii nu au luat până acum nicio hotărâre în legătură cu acest subiect.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes